Ekonomi

Kimler Kredi ve Kredi Kartı Borçlarını Yapılandırmalı ?

Kredi ve kredi kartı borçlarının yapılandırılıp, taksitli bir şekilde ödenmesi Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenleme sayesinde borçlar taksitlere bölünerek rahat bir şekilde ödenebilecek. Vatandaş kredi kartı borcunu mu yapılandıracak yoksa kredi borcunu mu kafası karışmış durumda. FODER Başkanı Özlem Denizmen yapılandırma süreciyle ilgili açıklamalar yaptı.

Denizmen yapılandırma sürecine ilişkin: “Borcu aylık ödeyebilenler üzerine ekstra faiz yükü almasına gerek yok.

Bankayı arayın, ne kadar borç kaldı, bunun ne kadarı ana para, ne kadarı faiz öğrenin. Bankalar zaten bizden önce faizi topluyorlar. O yüzden zaten faiz ödediyseniz, rahatladıysanız bir daha faiz yükü altına girmeye gerek yok.

72 ay yapılandırdığınızda kimse bedava para vermiyor.

Bana ‘Aylık 2 bin lira ödüyordum, şimdi 800’e düşüyormuş, hemen yapılandırayım mı’ diye sordular. Bankayı arayıp sormasını söyledim. Bir buldu ki 26 bin lira ekstra faiz ödeyecekmiş.

Tıkanmış olanlar için çok iyi bir fırsat ama daha az ödeyeyim bana para kalsın diyenler bir daha düşünsün.” dedi.

“Kredi kartı mı kredi borcu mu ?” ikilemine de değinen Denizmen, öncelikle kredi kartı borçlarının kapatılmasını söyledi. Kredi kartı faizleri daha yüksek olduğu için önce kredi kartı borçlarının ödenmesi gerektiğini açıkladı.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. kamu çalışanların emekllikleri ne olacak