Ekonomi

Kira Gelir Beyannamesi İçin Belirlenen Süre Uzatıldı

Kira geliri beyanı yapmak zorunda olan kişileri yakından ilgilendiren bir duyuru geldi. Kira geliri beyannamesi vermek zorunda olan milyonlarca ev sahibi için gelir beyanı için son başvuru tarihi 31 Mart 2016 tarihine ertelendi.

Maliye Bakanlığı’na kira beyannamesi için son tarih 31 mart 2016 tarihine kadar ertelendi. Kira geliri beyanı yapmayan ev sahiplerinden gelen yoğun talep üzerine, kira geliri beyannamesi için son başvuru tarihi 31 mart 2016 tarihine ertelendi. Kira geliri beyannamesi vermeyen ev sahipleri hakkında cezai işlem uygulanacak. Kira geliri beyannemelerini vergi dairelerinin haricinde internet sitesinden de yapabilirsiniz. 

İnternet Üzerinden Gelir Vergisi Ödeyebilir Miyim?

Evet vergi dairesine gitmeden internet bağlantısını kullanarak gelir idaresi başkanlığı tarafından hazırlanan hazır beyan sistemi sayesinde kolaylıkla verginizi ödeyebilirsiniz hazır beyan sistemine “https://intvd.gib.gov.tr/hazirbeyan/” ulaşabilir kira geliri beyannamesi verebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı bilgi işlem dairesi başkanlığı tarafından vatandaşların işlerini kolaylaştırma maksadıyla açılan sisteme yoğun talep oluyor. İnsanlar Hazır beyan sistemi üzerinden Gelir Vergisi Beyannamesi verebiliyor. Gelir Vergisi Beyannameniz daha önceden hazırlanıyor ve sizin onayınıza sunuluyor size sadece onaylamak kalıyor. Hazır Beyan sistemi üzerinden verginizi kolayca beyan edip ödeyebilirsiniz. 

31 Mart 2016 tarihine kadar Kira Geliri Vergi Beyannamesini vermeyen vatandaşlar hakkında cezai işlemler uygulanacağı ve para cezasıyla karşı karşıya kalacaklarını hatırlatalım.

İlk Defa Vergi Beyannamesi Verecek Olanlar Vergi Dairesine Gitmeli Mi?

Hayır Hazır Beyan Sistemi sayesinde beyannamenizi verip , verginizi gönül rahatlığıyla ödeyebilirsiniz.

 Kamupersoneli.net