Ekonomi

Kiracılar Dikkat ! Kiralara Yapılacak Olan Zam Oranı Belli Oldu

Tüm ev sahiplerinin ve kiracıların merakla bekledikleri kira zam oranları belli oldu. Bu veriler Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Kira sözleşmeleri Temmuz ayında yenilenecek olan kiracılar ve ev sahipleri ne kadar zam yapılabileceğini merak ediyorlardı.

YAPILACAK ZAM ORANI BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada kira zam oranları belirtildi. 

Buna göre Türkiye’de Haziran döneminde 12 aylık TÜFE oranı yüzde 19,88 oldu. Açıklanan bu oran kapsamında kiracılara Temmuz ayında yüzde 19,88 zam yapılacak.

Bunun yanıı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçtiğimiz Eylül ayında açıklandı. Yeni ekonomi paketi kapsamında kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre değil, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor. 

Bu bağlamda TÜİK tarafından açıklanan oranlar ev sahiplerinin uygulayabilecekleri en yüksek tavan zam oluyor. Bu bağlamda kiracı ve ev sahibi karşılıklı anlaşma ile bu oranı aşmayacak şekilde daha düşük bir tutarda kira zammı ile uzlaşmaya varabilir.

Bir Yorum

  1. Memura verdiğin zam ortada iken %19,88 zam yapılması kul hakkıdır, bu ülke de yaşamak zor be dostum imkanım olsa daha refah bir ülkeye giderim.

  2. Gelir ve maaşlara olan zam bukadar düşük iken, %19.88 kiraya zam yapmak kul hakkından başka ne olabilir. Gelir-gider adaletsizliğinizi Rabbime havale ediyorum.