Ekonomi

Kırmızı Et Fiyatlarına Alternatif! Fiyatı 4 TL'den Başlıyor

Şanlıurfa’nın yanı sıra pek çok ilde kilosu 50 Türk Lirasını bulan kırmızı et yerine fiyatı 4 Türk Lirasından başlayan sakatat çeşitleri iftar masalarında kendine yer buldu.

2019 yılının Ramazan ayının gelmesiyle beraber kırmızı et fiyatlarında hızlı bir yükseliş göze çarptı ve yaklaşık 50 liraya satılan kırmızı etten alamayan vatandaşlar ise alternatif olarak sakatat tercih etmeye başladı.

Ayrıca sakatatın fiyatı ise pazarda 4 ile 30 TL arasında değişiyor.

Kasap, Ramazan ayında talep olduğunu ifade ederek;

“Şanlıurfa’da sakatatçıyım. Sakatat denince Şanlıurfa’da ciğer kebapları meşhurdur. Burada sakatata iftar ve sahurda yoğun talep gösteriliyor.

Biz burada dana ciğer, kuzu ciğer, kuzu yüreği, ciğer ve dalak satıyoruz. Et fiyatları yükselince, insanlar sakatata yöneldi.

Fiyatlarımız, dana ciğeri 30 lira, böbrek 8 lira, yürek 15 lira, kuyruk yağı 28 lira, kuzu yüreği 28 lira, dalak 4 lira ve tavuk göğsü kemiksiz 15 liradır.

Şanlıurfa’da et fiyatları 40-45 lira arasında satılıyor.

Sakatat ete göre biraz uygun olunca, özellikle maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar talep ediyor. Sakatat satışlarımız iyi gidiyor.” dedi.

Et yerine sakatat tercih eden vatandaşlardan birisi ise açıklamasında;

Et fiyatlarını sormaya bile cesaret edemiyoruz. Et fiyatları el yakıyor. Biz de mecburen ucuz olan etlere yöneldik.

Tavuk ve böbrek aldım. Sakatat fiyatları marketlere göre daha uygundur. Böbreği 8 liraya aldım. Tavuk diğer yerlerde 22 lirayken, burada 16 liraya aldım”