Ekonomi

KİT'lerin 2019 yılı Çalışma Stratejileri ve İstihdam Koşulları Belli Oldu!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 17 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

KİT ATAMALARI VE İSTİHDAM

Personel ihtiyacının teşebbüs içi personel nakil suretiyle karşılanmasının mümkün olmadığı durumunda kamu teşebbüslerine 2018 yılı içerisinde ayrılmış olan personel sayısının en çok yüzde 752i kadar personelin açıktan veya naklen ataması yapılacak.

Ayrıca 2018 yılında ayrılan personel sayısının yüzde 10’u kadar personelin de özelleştirme uygulaması kapsamında özelleştirme uygulaması sebebiyle Devlet Personel Başkanlığına bildirilen nakle tabii olarak personelden atamaları yapılabilecek.

3 sayılı CBK’ya göre kadrolara yönelik olarak yapılan atamalar özel kanunlarda belirtilen ve sivil havacılık sektöründe faaliyette bulunan kamu teşebbüslerinde istihdam edilecek uçucu personel hariç 2019 yılında emekli yeni personel istihdamı gerçekleştirilmeyecek.

KİT’LERİN ÇALIŞMA STRATEJİLERİ

2019 yılında kamu işletmelerinin ülke kaynaklarını etkili ve verimli kullanmaları nedeniyle işletmecilik faaliyetlerini yerine getirmelerini ve kendi değerlerini üst düzeye çıkartmalarını sağlayacak olan kararın kamu iktisadi teşebbüsleri ile bağlı ortaklıklarını ve Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanuna tabi olup, sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası kamuya ait işletmecileri kapsayacak.

RTÜK ile sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası kamuya ait olan veya Sayıştay tarafından denetlenen diğer işletmelerin ise karara yönelik olarak sadece belirti maddelerine tabi olacak.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. i̇nşalla herkesi̇ alirlar ki̇t taşeron i̇şçi̇si̇ magdur edi̇lmemeli̇

  2. Şu an çalışanlar başka şehirdeki belediyeye geçiş yapılabilir mi ?

  3. İnşAllah eşimi ve bütün çalışanları kapsar