Ekonomi

Kızılay milyonlarca ihtiyaç sahibine gıda yardımı yapacak! Gıda yardımı için başvuru yapılacak mı? Kızılay gıda yardımı nasıl alınır?

Kızılay, Ramazan Ayı gelmeden önce yardımlarını sıklaştırmaya başladı. Salgın yüzünden ekonomik anlamda zor zamanlar geçerin vatandaşların yardımına bu sefer Kızılay koştu. Yapılan yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar, internet üzerinden Kızılay gıda yardımı nasıl alınır?, Kızılay 2020 gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? sorusunun cevabını arıyor.

KIZILAY GIDA YARDIM BAŞVURUSU

Ramazan Ayı öncesi, gıda yardımı almak isteyen vatandaşlar, Kızılay’ın verdiği gıda yardım paketinden yararlanmak istiyor. Kızılay’ın 10 milyon ihtiyaç sahibine vereceği gıda yardımı için başvuru yapılmayacak. Yardımdan faydalanacak olan kişiler Kızılay tarafından belirlenecek. Belirlenen ailelere SMS kodu ile bilgilendirme yapılacak. Telefonuna SMS kodu gelen vatandaşlar, Kızılay’ın belirlediği zincir marketlerine giderek, ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

KAÇ KİŞİ GIDA YARDIMINDAN YARARLANABİLECEK?

Kızılay, bu yıl “Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna” sloganıyla yola çıkarak, 10 milyon ihtiyaç sahibine yardım yapılacağını duyurdu. Yapılacak olan yardımla 350.000 aileye destek verilecek. Aynı zamanda diğer işbirlikleriyle yapılacak olan yardım 60 bin aileye ulaştırılacak.

Kızılay milyonlarca ihtiyaç sahibine gıda yardımı yapacak! Gıda yardımı için başvuru yapılacak mı? Kızılay gıda yardımı nasıl alınır?

TÜRK KIZILAY GENEL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay’ın bu yıl yenilikçi bir modelle vatandaşlara yardım edeceğini ifade etti. Başkan Kınık’ın yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

“Belirlediğimiz vatandaşlarımızın cep telefonlarına göndereceğimiz kısa mesajla indirim marketlerden alışveriş yapabilecekleri nakit yüklemeler yapacağız. Yani vatandaşımızın cep telefonuna bir kısa mesaj gelecek ve bu kısa mesajdaki sanal alışveriş koduyla beraber belirteceğimiz indirim marketlerine gittiklerinde ve bu kodu gösterdiklerinde kredi kartı kullanıyor gibi harcamalarını yapabilecekleri bir işlem olacak. Bildireceğimiz marketler ülkenin tamamına, bütün mahallelerimize yayılmış olan indirim marketlerinden oluşacak. Operasyonel süreci de kolaylaştıracağımız bu çerçevedeki yardım çalışmamızla, vatandaşlarımızın kendi ihtiyacı olan gıda harcamalarını yapmasını sağlayacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde evlerinden çıkamayan veya markete gitme imkanı olmayan vatandaşlarımız için de gıda kolisi şeklinde yapılacak olan yardımlarımızı şubelerimiz aracılığıyla ulaştıracağız”