Ekonomi

Konut Alacaklara Müjde ! İndirim Haberi Geldi…

Hükümet tarafından Bahar Paketine imza atıldı. Hükümet Bahar Paketine ekonomiyi canlandırmak, piyasaları rahatlatmak ve vatandaşların refah seviyesini yükseltmek için kısa süre önce imza atmıştı. 

Bahar Paketi ile taşınmaz alım-satımlarından kadın istihdamına, yatırım ve üretimden ihracatın teşvikine kadar çeşitli alanlardaki vergi düzenlemeleri Bakanlar Kurulu kararıyla uygulamaya konuldu.

Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri KDV indirimi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundular. Sabah Gazetesinden Seda Tabak’ın aktardıklarına göre indirimin artan faiz oranları nedeniyle kan kaybeden konut satışlarına doping etkisi yapacağını belirten temsilciler özellikle büyükşehirler başta olmak üzere sektöre önemli bir ivme kazandıracak indirimlerin, 2018 yılı konut satışlarında da yeni bir rekorun habercisi olduğunu ifade ettiler.

600 BİN LİRALIK EVDE 60 BİN LİRA İNDİRİM

İndirimler konut alıcısına da önemli fırsatlar oluşturuyor. Düzenlemeyle 300 bin liralık bir evin tapu masrafı 12 bin liradan 9 bin liraya düşecek. Bunun yanı sıra düzenleme ile gelen KDV indirimi kapsamında 600 bin liralık bir konutta ise KDV indirimi 60 bin lira olacak.

PROJE BİTİM SÜRESİ EN AZ 2 YIL

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık da konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Akbalık açıklamasında projelerin bitim süresinin en az 2 yıl olduğunu ifade etti. Ayrıca Akbalık bu sürenin ardından konut alacakların bu indirimlerden yararlanamadığını ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Hakkimi helal etmiyorum benden fazla aldiginizi simdi baskasina indirim olarak sunuyorsunuz ya bende hukumete hakkimi helal etmiyorum o kadar

  2. Bunların öbür tarafa inancı yok kardeşim sen asıl yorumunu seçim zamanında yap…