Ekonomi

Konut Desteği 15 Bin Tl olarak Nasıl Alınır ?

Devletin konut ile ilgili yaptığı yeni düzenlemeler ile 15 bin TL destek verileceği açıklandı.

Yapılacak olan bu destek ilk kez ev sahibi olacak kişiler bankalarda açtıracağı konut hesabıyla 15 bin liraya kadar devlet desteği almaya hak kazanacak. İlk kez ev sahibi olacak kişiler konut hesabı açtırırlar ise devlet 15 bin TL ‘ ye kadar destek verilmesi için gereken alt yapılar hazır durumda. Bu destek sonucunda pek çok kişinin ev sahibi olması sağlanacak.

Konut hesabına üye olarak devlet desteğini alabilecek ve alamayacak kişiler ve koşullar aşağıda açıklanmıştır.

– 7 Haziran 2015 tarihi itibari ile kendisine ait bir evi olmayan Türk vatandaşları konut hesabı açtırması sonucu faydalanabilirler.

– Türk vatandaşlığı Mavi Kartlıların konut hesabı açtırsalar bile bu hizmetten faydalanamazlar.

– 18 yaşının altında bulunan kişiler de konut hesabı açtırabiliyor fakat velisisin ya da vasisi tarafı yapılabilir. 18 yaş altında başvuru yapmak isteyen kişiler velisi veya vasisi onayı olmadan işlem yapamazlar.

– Konut hesabı açtırmak isteyenler konut hesabı için bankaların yurtiçindeki şubelerinde Türk Lirası türünden açılması gerekiyor.

– Konut hesabı için açılmış olan hesap mevduat hesabı veya katılım hesabı olarak açılabilir. 

– Konut hesabı açtırmış olan kişi açılış itibari ile hesabına 30 bin TL ‘ ye kadar para yatırabilir. Bu durum sonucunda devlet desteği miktarında artış sağlanabilir.