Ekonomi

Konut hesabı olanlara müjde: O süre 30 Eylül’e kadar uzatıldı!

Konut almak için hesabında para biriktiren vatandaşların, düzenli olarak ödeme yapması gerekiyor. Ancak koronavirüsle mücadele kapsamında konut hesabı olan vatandaşlara esneklik sağlandı. Yapılan düzenlemede hesabı olan vatandaşların 30 Eylül’e kadar düzenli ödeme yapmama hakkı bulunuyor.

30 EYLÜL’E KADAR

Vatandaşların konut alabilmeleri için çeşitli kolaylıklar sunan konut hesabına belirledikleri süreler içerisinde ödeme yapması gerekiyor. Ancak koronavirüsle mücadele edildiği bu dönemde, vatandaşlara kolaylık ağlanması adına ödemelerin 30 Eylül’e kadar ertelenebilmesi konusunda karar aldı. Karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yürürlülüğe girdi.

Konut hesabı olanlara müjde: O süre 30 Eylül’e kadar uzatıldı!

RESMİ GAZETE YAYIMLANDI

30 Eylül’e kadar sağlanan esneklik kapsamında çıkartılan karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlar bu kadar kapsamında, hesaplarına 30 Eylül 2020 tarihine kadar ödemeye yapmayabilir. Vatandaşların konut edinmesi için kullandıkları ve birikim yaptıkları bu hesaplarına yapacakları ödemelere ilişkin esneklik yapıldı. Buna göre katılımcılar bir aylık ödeme planını tercih ederse, üç defadan altı defaya, üç aylık ödeme planını tercih ederse de bir defadan iki defaya ödeme planı geçerli olacak.

KONUT HESABI NEDİR? NE İŞE YARAR?

Konut hesabı, ev almak isteyen vatandaşların daha kolay birikim yapmasına yardımcı olan bir hesap türüdür. Devlet katkısının da içerisinde olduğu bu hesap, topluma tasarrufu aşılayan bir üründür. Konut hesabı sayesinde vatandaşlar, uzun vadeli birikim yapabiliyor.