Ekonomi

Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum Ne, En Uygun Ev Kredisi Hangi Bankada?

Bankaların konut kredisi faiz indirimi yarışı tüm hızı ile sürüyor. 

Merkez Bankası Müdahale Etti, Kredi Faiz İndirimi Zorunlu Hale Geldi 

Özel bankaların kredi verme iştahının kapanmasının ardından Merkez Bankası’ndan flaş faiz hamlesi gelmişti. 

Yapılan müdahale ile beraber daha fazla kredi veren bankaların daha fazla kar elde etmesi sağlanırken kredi kullandırma konusunda isteksiz davranan bankaların kar oranları düşürülmüştü. 

Bu hamlenin ardından bankaların arasındaki kredi rekabeti yeniden artarken özellikle de bankaların en sağlam kredi olarak gördükleri konut kredisi paketlerinde faiz indirimi hızlandı. 

Konut Kredisi Çekerek Ev Almak Mantıklı Mı, En Uygun Kredi Hangi Bankada?

Bankaların şu anda güncel konut kredisi faiz oranları listesinde yer alan en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0.75 olarak uygulanıyor. 

Ancak söz konusu oran sadece Albaraka Türk anlaşmalı konut projeleri için uygulanırken ikinci el konut kredisi ve normal konut kredisi başvuruları için ise en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99 olarak kamu bankaları tarafından veriliyor. 

180 ay vadeli konut kredisi kullanma seçeneği sunan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerine 0.99 konut kredisi faiz oranı ile ev sahibi olma fırsatı sunuyor. 

Bankaların Anlaşmalı Konut Projeleri İçin Faiz Yüzde 0.75 Seviyesine Çekildi! 

İlk olarak kamu bankaları tarafından başlatılan sonra da özel bankaların da katıldığı anlaşmalı konut projeleri kampanyaları ile daha cazip seçenekler sunuluyor. 

Bankaların yapım aşamasında finansör olarak kredi desteği verdiği konut projelerinde 0.75 ile 0.79 arasında değişen konut kredisi seçenekleri sunuluyor. 

İş Bankası anlaşmalı konut projeleri için yüzde 0.78 konut kredisi faiz oranı uygularken Albaraka Türk Katılım Bankası ise 0.75 kar payı oranı uyguluyor. 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ise anlaşmalı konut projeleri için yüzde 0.79 faiz oranı ile konut kredisi veriyor. 

Vakıfbank ise başlatmış olduğu yeni Sarı Panjur Konut Kredisi Kampanyası ile konut kredisi ve ihtiyaç kredisi paketlerinin aynı anda kullanılmasına izin veriyor. 

TÜM  BANKALARIN 15 EKİM 2019 TARİHLİ KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI LİSTESİ VE VAKIFBANK YENİ KREDİ KAMPANYASI HABERİMİZİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

Kamupersoneli.net