Ekonomi

Köprü kaçak geçiş cezalarına af geldi! Ödenen cezalar ne zaman iade edilecek?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçmesi yasak olduğu halde geçen ve ceza yazılan araçlara af geldi. Af, 12 Haziran’a kadar olan geçen araçların cezaları için gerçerli olacak. Kesilmiş cezalar tebliğ edilmeyecek, tebliğ edilenlerden tahsilat yapılmayacak. Tahsil edilen tutarlar, ağustos sonuna kadar başvurulması halinde eylül sonuna kadar iade edilecek. Hurda araç desteği ise 10 bin TL’den 15 bin TL’ye çıktı.

ÖTV indirimi

Yasa kapsamında, 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, TIR çekicisi cins araçların ihraç edilmesi veya hurdaya çıkartılmasına bağlı olarak aynı cins yeni bir aracın ilk iktisabında tahakkuk eden ÖTV’nin terkin edilecek üst sınırı 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarıldı. 

Köprü kaçak geçiş cezalarına af geldi! Ödenen cezalar ne zaman iade edilecek?

1 Ocak 2019’dan kanunun yürürlüğe girdiği bugüne kadar geçmesi yasak olmasına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçen araçlara idari para cezası uygulanmayacak. Af, 12 Haziran’a kadar olan geçen araçların cezaları için gerçerli olacak. 

 Köprü kaçak geçiş cezalarına af geldi! Ödenen cezalar ne zaman iade edilecek?

Hurda desteği 15 bin TL’ye çıktı

Yasayla 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, tır çekicisi cins araçların ihraç edilmesi veya hurdaya çıkartılmasına bağlı olarak aynı cins yeni bir aracın ilk iktisabında tahakkuk eden ÖTV’nin terkin edilecek üst sınırı 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarıldı. Yasaya göre Bulut Eğitim Vakfı tarafından İstanbulGalata Üniversitesi adıyla vakıf üniversitesi kuruluyor. Üniversite, diş hekimliği, sanat ve sosyal bilimler, spor bilimleri fakülteleri, meslek yüksekokulu, lisansüstü eğitim enstitüsünden oluşacak. Kanunla, TRT’de çalışan memur ve kadro karşılığı sözleşmeli personele uygulanacak disiplin cezaları, disiplin cezasını gerektiren durumlar ve disiplin işlemlerinin uygulanma esasları da belirlendi. TRT’de Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu oluşturuldu. MTA Genel Müdürlüğü, uhdesindeki ruhsatları bölerek, aynı alan için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden birden fazla yeni ruhsat talep edebilecek. Genel Müdürlük, MTA adına yeni ruhsatlar düzenleyebilecek.