Ekonomi

Koronavirüs ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ediyor! O marka 43 bin kişi işten çıkartıyor!

Dünyanın en çok ziyaret edilen Walt Disney Dünyası, Orlando’da bulunuyor. Park, salgın sebebiyle 16 Mart’tan itibaren kapıları ziyaretçilere kapattı. En çok ziyaretçi çeken tatil mekânında çalışan 43 bin kişini işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

19 NİSAN’DA İŞTEN ÇIKARTILACAKLAR

43 bin Disney çalışanı 19 Nisan’da işlerinden çıkartılacak. İşten çıkartılacak olan çalışanların büyük bir kısmı güvenlik görevlisi ve tesisin işletilmesinde görevli alıyor. İşlerinden çıkartılan kişilerin bir yıl boyunca sağlık sigortaları yatmaya devam edecek. Aynı zamanda şirket, çalışanlarına koronavirüs testi için ödeme yapmayı da kabul etti.  

Koronavirüs ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ediyor! O marka 43 bin kişi işten çıkartıyor!

DOMİNO ETKİSİ YARATABİLİR

19 Nisan’da gerçekleşecek  bu durum, ABD’nin ekonomisine domino etkisi yapabilir. Disney Dünyası, ABD’nin tek tesisli en büyük iş yeri özelliğini taşıması sebebiyle oldukça önemli. Disney şirketinin yapmış olduğu açıklamaya göre mekân bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacak. İşte şirketin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Kovid-19’un etkileri konusunda hala çok fazla belirsizlik olsa da misafirlerimizin ve çalışanlarımızın güvenliği ve refahı için uzmanlar ve hükümet yetkilileri tarafından verilen talimatlara uygun olarak, Disneyland Resort ve Walt Disney World Resort bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacaktır”