Ekonomi

KPDK'da Çok Önemli Öneri: Memurların Zam Sitemi Değişsin

“Enflasyon oranındaki zam sıfır zam demektir”

2018 yılının ikinci Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı Çalışma Bakanlığı Reşat Moralı toplantı salonunda 7 Aralık Cuma günü yapıldı.

3600 ÇALIŞMASI ŞU AN MECLİS’TE

KPDK toplantısında, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ek göstergenin sadece 4 meslek grubu ile sınırlandırılmaması gerektiğini ifade ederek 3600 ek gösterge çalışmalarının şu anda Meclis’te olduğunu söyledi.

Memurların maaşlarındaki enflasyon kaybına da değinen Kahveci efnlasyona dayalı ücret politikasından vazgeçilmesi gerektiğini belirterek “Enflasyon oranındaki zam sıfır zam demektir” dedi.

KAHVECİ’DEN MEMUR-SEN’E ELEŞTİRİ

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın toplu görüşme masanın işleyişine yönelik yaptığı açıklamalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Kahveci, şunları söyledi: “Memurlarımızın çözüm bekleyen sorunlarını konuşmamız gereken bu masada yetkili konfederasyonun Genel Başkanının kendisinden başkasını masada istemediğine yönelik açıklamalarını dinledik. Şu çok iyi bilinmelidir ki, Türkiye Kamu-Sen bu masada kanunun verdiği yetkiyle oturmaktadır. Kimsenin icazetine ya da lütfuna bağlı değildir. Burada başka mesele yokmuşçasına temsil meselesini gündeme getirmek anlamsız bir davranıştır. Acaba kendileri bu masada yaptıkları yalan yanlış işlere kimsenin şahit olmasını mı istemiyor? ” dedi.

EK ZAM KAÇINILMAZDIR

Kahveci enflasyon ve ekonomik gelişmelere değinerek “Son ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen kesim memurlar, emekliler, dar ve sabit gelirliler oldu. Atılan imzalar sonunda alınan zamlar ortada. Enflasyona karşı maaşlar yenik düştü. Bizler Ek zam talebimizi kamuoyu ile paylaştık. Her ay yaptığımız asgari geçim rakamları ortada, Ocak’tan bu yana dört kişilik ailenin zorunlu giderlerinde bin 53 lira artış var ama maaşlardaki artış bunun yarısından bile az. Harcamalarımız artmış gelirlerimiz de ise bir artış yok.

‘ENFLASYON ORANINDA ZAM SIFIR ZAM DEMEKTİR’

Ek zam kaçınılmazdır. Bu talebimizi Sn. Cumhurbaşkanına mektupla ilettik umarım karşılık bulur. Bundan sonraki süreçte enflasyona dayalı ücret politikasından vazgeçelim. Enflasyon oranındaki zam sıfır zam demektir. Bizler artık refah payı ve büyümeden pay verilmesini istiyoruz.” dedi.

EK GÖSTERGE BÜTÜN MEMURLARI KAPSAYACAK ŞEKİLDE YENİDEN DÜZENLENMELİ

Kahveci milyonlarca memurun heyecanla beklediği ek gösterge konusunda da konuştu. Kahveci “3600 ek gösterge meselesine gelince, dört meslek grubuna verileceği ifade edildi. Biz bu konuyu yıllardır hep gündeme taşıdık ama bugün bir düzenleme yapılacaksa bütün kamu çalışanları bundan yararlanmalı.

ÇALIŞMA BARIŞI ZEDELENMEMELİ

Çalışma barışı zedelenmemeli. Yardımcı hizmetler sınıfının da ek gösterge alacağı kademeli bir artış talep ediyoruz.

ÇALIŞMAMIZ TBMM’YE GETİRİLDİ

Kahveci ek gösterge çalışmalarına ilişkin “Bu konuda çalışmamızı yaptık, bu çalışmamız TBMM’ye getirildi. Beklentiler boşa çıkarılmamalı. Bu düzenleme aynı zamanda ek zam talebimizin bir kısmını da karşılayacaktır.” dedi.

BU MASA ARTIK İŞLEVSEL OLMALI

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sözlerini şöyle tamamladı “Biz Türkiye Kamu-Sen olarak masanın çözüm üretmesini arzu ediyoruz. Burada sözler söylenip kalmasın çözümler bulunsun. Bu masada her sorun paraya dayanmıyor, rahatlıkla çözülebilecek sorunlar da var. Artık bu masa işlevsel bir hale getirilmeli ve beklentilere cevap vermelidir”