Ekonomi

Kredi Başvurusu Reddedilen Kişi Bir Başka Bankadan Kredi Alabilir Mi?

Bankalardan kredi kullanmak isteyen kişilerin kredi başvuru formu doldururken yaptıkları basit hatalar ne yazık ki kredi başvurularının olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Peki, kredi başvurusu olumsuz sonuçlanan biri başka bir bankadan kredi alabilir mi?
Bu değerlendirmeyi yapabilmek için kişinin kredi başvurusunun neden reddedildiğini öğrenmesi çok önemlidir. Farklı pek çok kredi başvuru red nedeni bulunmakta olup başvurunuzun reddedildiği bankayı arayarak neden böyle bir karar alındığını öğrenmeniz atmanız gereken ilk adımdır. Aslında bankaların kredi başvurusunu reddetmelerine neden olan 2 büyük etken bulunur.

Bunlardan ilki kredi başvuru formu dolduran kişinin düşük kredi notu ortalamasına sahip olmasıdır. Kredi notu bankalar için müşterilerinin güvenirliğini ortaya koyan en önemli veri olup bu ortalamanın düşük olması kişinin borcunu ödeme konusunda sıkıntılar yaşadığını gösterir.

Bu durumda kişinin ya kredi notunu yükseltmek için taktikler uygulayarak not ortalamasını yükselttikten sonra yeniden kredi başvurusunda bulunması ya da kullanmak istediği kredi tutarını düşürmesi gerekir. İkinci neden ise kişinin belgelenebilir aylık gelir tutarının banka tarafından kullanmak istediği kredi için yetersiz bulunmasıdır. Yine bu durumda kullanılmak istenen kredi tutarı güncellenerek baştan kredi başvuru formu doldurulması gerekir. Bu kriterler düzeltildikten sonra kişi isterse yeni bir bankaya başvuruda bulunabilir dilerse de kredi reddi kararı verilen banka üzerinden yine kredi başvurusunda bulunabilir.