Ekonomi

Kredi Borcu Erteleme Hakkında Kritik Gelişme

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Resmi Gazete’de yayımlanan kredi erteleme kararı hakkında açıklamalarda bulundu ve karara destek verdi. Bendevi Palandöken açıklamalarında ürkiye genelinde faaliyet gösteren ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinden kredi kullanan 220 bini aşkın esnafın borcunun 3 ay ertelenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konu ile ilgili olarak Bendevi Palandöken açıklamalarında “Yapılan ertelemeyle esnafımız kısa süreliğine de olsa nefes alabilecek” ifadelerine yer verdi.

TESK Başkanı Palandöken yazılı olarak yaptığı açıklamalarında Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ve Kovid-19 salgını nedeniyle işleri zarar gören, Halkbank’tan kredi çekmiş esnafın borçlarının 3 ay ertelenmesine yönelik Cumhurbaşkanı Kararını değerlendirdi.

“NEFES ALMASI SAĞLANMALI”

Konu ile ilgili olarak TESK Başkanı Palandöken açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye genelinde faaliyet gösteren ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinden kredi kullanan 220 bini aşkın esnafımız bu ertelemeden yararlanacak. Yapılan ertelemeyle esnafımız kısa süreliğine de olsa nefes alabilecek.

Diğer bankalara olan borçların da yıl sonuna kadar ertelenmesi en büyük arzumuz. Bununla birlikte vergilerin ikinci taksitleri de yıl sonuna kadar mutlaka ertelenerek esnafımızın rahat bir nefes alması sağlanmalı.”