Ekonomi

Kredi Borcu Olan Vatandaşlara Kötü Haber

Türkiye Bankalar Birliği tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada kredi borcu olan, daha önce yüksek faizden çektiği kredisi için yapılandırma bekleyen vatandaşlara kötü haber verildi. Konu hakkında geçen yıl 20’nin üzerinde olan politika faizi, 10 ‘un altına kadar getirilirken son yapılan PPK toplantısında faiz indirimi kararı çıkmadı. Faizlerin normal seviyeye gelmesinin ardından daha önce yüksek faizden kredi çeken vatandaşların yapılandırma beklentisi arttı. 

Daha önce yüzde 2 faiz oranından kredi çeken bir vatandaş 12 ay ödeme yaptıktan sonra kredi faizi yüzde 1’e indiğinde yapılandırma beklentisi oluşuyor. Bu yapılandırma gerçekleşirse borç yüzde 2 faizle değil yüzde 1 faizle ödenmektedir. 

KREDİ YAPILANDIRMASI İÇİN KÖTÜ HABER  

Yapılan faiz indirimleri sonrası yapılandırma haberi gelmedi. Bu bağlamda vatandaşlar tarafından tüketici mahkemesine başvuru yapıldı. Bu başvuruda kredi yapılandırması istendi ancak konu hakkında TBB’den vatandaşlara kötü bir haber geldi. Yapılan açıklamada konut kredisine yapılandırmanın yasak olarak mümkün olmadığı ifade edildi. 

Yapılan açıklamada “Kullandırılmış ve geri ödemesi devam eden tüm tüketici kredileri ile ilgili olarak müşteri talebi gereğince bankalarımız için yapılandırma yapılması zorunluluğundan söz edilmesi hukuken mümkün değildir” ifadelere yer verildi. 

Ancak bankalar istedikleri takdirde kredi yapılandırması yapabilirler.