Ekonomi

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Türkiye'nin Kredi Notunu Açıkladı! "Görünüm Negatif…"

“Negatif not görünümü zayıf dış finasmanı, yüksek net dış borcunu yansıtıyor”

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Türkiye’nin reytingi ve negatif not görünümünü, zayıf dış finansmanını, geniş dış açık finansman gereksinimini, düşük döviz rezervlerini, yüksek net dış borcunu, yüksek enflasyonunu, ekonomik oynaklık geçmişini ve politik ve jeopolitik risklerini yansıtıyor.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin güçlü yanlarına da değinilerek, “Reyting, güçlü kamu finansmanı, geniş ve çeşitlilik taşıyan ekonomisi, canlı özel sektörü, kişi başına gayri safi milli gelir ve aynı gruptaki ülkelerin ortalamasını üzerinde olan insani kalkınma göstergeleri ile destekleniyor.” vurgusu yapıldı.

“TL’deki değer kaybı ekonomiye uyumlanıyor”

Fitch Ratings’in açıklamasında, geçen yıl yaşanan Türk lirasındaki değer kaybının ardından ekonominin uyum sağladığı belirtilerek, şu değerlendirmede bulunuldu:

“Yeniden dengelenme ve istikrar yolunda cari açık tarafında sert bir düzeltme gerekiyor. Ekonomik iyileşme görünümü, enflasyon, ekonomik politika uygulaması, bunun kamu finansmanı ve bankacılık sektörüne olan etkisi açısından dikkate değer belirsizlikler mevcut.”

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 1,1 seviyesinde daralmasının beklendiği, ekonominin 2020 yılında ise yüzde 3,1 büyüme ile yeniden canlanmasının beklendiği aktarıldı.

Bir Yorum

  1. Evde çok vaktim var paketleme montaj işi yapabilirim

  2. Öncelikle böle bi imkan tanıdığınız için teşekkürler ev hanımıyım 27yaşındayım bu işi yapmak isterim yardımcı olursanız çok sevinirim Bursa Demirtaş’ta oturuyorum 05396879295

  3. Ankara sincan her türlü paketleme iş ine ihtiyacım var ev bayanıyım

  4. Ankara sincan her türlü paketleme iş ine ihtiyacım var ev bayanıyım

  5. Trabzon da oturuyorum üniversite mezunuyum evde paketleme işi yapmak istiyorum çok ihtiyacim var lütfen yardımcı olur musunuz

  6. Merhaba ben Pamukova'da yaşıyorum, evde ek işi yapmak isterim, işe ihtiyacım var.
    Dönüş yaparsanız memnun olurum elim hızlıdır ve el becerim çok iyidir.
    (oeksuem@hotmail.de)