Ekonomi

Kredi Kartı Borcu Nasıl Öğrenilir, Nasıl Kapatılır?

 Bugün nerede ise alışverişlerde nakit paradan daha fazla kullanılmaya başlanan kredi kartı dünyanın en güvenilir ödeme araçları arasında gösterilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu kişinin kullandığı kredi kartı limitini kendi bütçesine göre dikkatli olarak harcaması ve her ay harcadığı bu tutarı mutlaka ödemesidir. 

Eğer kredi kartı sahibi borcun tamamını yatıramıyorsa kredi notunun düşmemesi için mutlaka kredi kartı asgari ödeme tutarı olan miktarı yatırmaya çalışmalıdır. Kredi kartı asgari ödeme tutarının yatırılması durumunda ise borcun yükselmemesi adına kart borcu sıfırlanana kadar kredi kartı kesinlikle kullanılmamalı ve harcama yapılmamalıdır. Kredi kartı borcunu öğrenmek için kredi kartı internet şubesi üzerinden kredi kartı numarası ve şifresi ile giriş yapmaktır. Daha sonra açılan pencerede kredi kartı borcunuzu öğrenebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise kredi kartı müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden yine kredi kartı numarası ve şifresi ile giriş yaparak borç sorgulama hizmetini kullanmaktır. Kredi kartı ekstresi ise her ay hesap kesim tarihinizin ardından adresinize, cep telefonunuza ya da mail adresinize gönderilmektedir. 

Kredi kartı borcunu kapatmak için en çok kullanılan yöntem ise kredi kartı taksitlendirme yöntemidir. Bu yöntemde banka toplam borcun üzerine belirli bir faiz ekleyerek borcu taksitlendirmektedir. Taksitlendirilen bu tutar her ay kredi kartına alışveriş tutarı gibi yansıtılmakta bu sayede taksitle kredi kartı borcu içinde ödenmesi sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra bankaların sunduğu transfer kredisi ya da borç transferi kredisi gibi krediler ile ödeyemediğiniz kredi kartı borcunuzu 36 aya kadar vadelendirerek ödemeniz mümkündür.