Ekonomi

Kredi kartı kullananlar dikkat! Teklif resmen yasalaştı!

Beklenen kanunun yasalaşmasıyla birlikte, kredi kartında yeni bir dönem başladı. AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan bazı kanunlarda ve 399 sayılı KHK’de değişiklik yapan teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edildi.

AFETZEDELERE DESTEK GELİYOR

Özellikle Adıyaman, Manisa, Tunceli, Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Van, Bingöl (Karlıova, Yedisu, Adaklı ilçeleri) Erzurum’un Çat ilçesinde bu yıl meydana gelen deprem sebebiyle mağdur olan vatandaşların ihtiyaçları karşılanması için destek sağlanacak. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı fen heyetleri tarafından ağır ya da orta hasarlı konut, ahır ve iş yerlerinin tespiti yapılacak.

DÜZENLEME GETİRİLİYOR

Salgın sebebiyle, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu sermayeli olan bankaların yıl içerisindeki finansman ihtiyaçlarının karşılanması için “2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu” için belirlenen limit, başlangıç ödeneklerinin yüzde 5’i kadar arttırılabilecek.

SİGORTA PRİM ÖDEMESİNDEN MUAF TUTULACAKLAR

Yurt dışında çalışan vatandaşlar, torba teklifinin kabul edilmesiyle birlikte, sigorta primi ödemesinden muaf tutulacak. Bu kapsamla birlikte, çalışan vatandaşlara aylık bağlanacak, aylık alan vatandaşların aylıkları kesintiye uğramadan ödemelerine devam edilecek. Bu şekilde zorunlu sigorta prim ödemelerinin muaf tutularak, aylıkların bağlanmaması ya da bağlanan aylıkların kesilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

ELEKTRONİK YÖNTEMLERLE İPTAL EDİLEBİLECEK

Vatandaşlar, abonelik sözleşmelerini artık elektronik ortamda iptal edebilecek. Aynı zamanda elektronik ortamda yapılacak olan sözleşmelerde, başvuru sahibi olan kişilerin kimliğinin doğrulanması durumunda, konuyla ilgili usul ve esaslar kurum tarafından belirlenecek. Abonelik sözleşmelerinin feshedilmesi durumunda, abonenin talebinin yazılı bir şekilde alınması koşulu da bu şekilde kaldırılmış olacak. Artık talepler elektronik olarak da iletilecek.