Ekonomi

Kredi Kartı Kullanıcıları Dikkat! Yeni Dönem Resmen Başlıyor!

Özellikle son yıllarda en çok siber saldırılar ve diğer sebeplerden dolayı güvenlik risklerinin meydana geldiğini ve bu sebeplere yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Visa Türkiye CEO’su Merve Tezel, kimlik bilgilerinin yanı sıra işlem doğrulama sistemlerini geliştirdiklerini belirtti.

Kredi kartı kullanımı hakkında yeni dönemin ayrıntılarını paylaşan Tezel güvenliğin en üst düzeye çıkarıldığını ifade etti.

Token (tokenization) adı verilen sistem konusunda detayları aktaran Tezel, Token (tokenization) Türkçesinin şifreleme olduğunu söyledi.

Kredi kartı ile işlem yapılması durumunda gerçek kart numarasının gizlendiğini işlem yapılan numaranın sadece o işlemde kullanılan yalancı bir kart numarası olabileceğini vurguladı.

Visa Türkiye CEO’su Merve Tezel yaptığı açıklamasında;

“En basiti şöyle; kartınızı bir işlem için bir yere veriyorsunuz. Kart çalınsa, kaybolsa veya unutulsa, bir şey olsa sonuçta kartınızı kapatacaksınız, bir risk oluşacak.

Token diye yalancı bir kart numarası, sanal kart numarasına benziyor ama siz bir iş yerine gittiniz, sadece o iş yerinde geçerli.

Veya sadece mobil işlemde geçerli olacak. Özel, yalancı bir kart numarası. Arka tarafta gerçek kart numaranıza bağlı bir kart numarası. 

Bir şey olursa gerçek kart numaranıza hiç bir şey olmuyor. Onu kapatıp yenisini açıyoruz. 

Tokenlarla hiç bir zaman gerçek kart numarasını açık etmeden çalışabilecek bir alt yapı geliştiriyoruz. Türkiye’ye de gelecek inşallah. Amerika, İngiltere ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde var.

Türk kart hamili kartı çok seviyor. Kartın geçmediği çok az alan var. Dijital dünya doksanlarda başlayıp, iki binlerde iyice kayda değer hala geldi. 

Artık herhangi bir işletmenin dijital bacağının olmazsa olmazı haline geldi. Çünkü bazı şeyleri sadece online alabiliyorsunuz. Ticaretin ödemeler ile birleşmediği noktada ticaret olmaz.

Temassız kartta geri kaldık. Polonya yüzde 80. Biz istediğimiz ilerlemeyi gösteremedik.” dedi.

Bir Yorum

  1. ulan her şey bu ülkede para babaları bankacılar tefeciler için var mı para ile para kazanmak dünyanın hangi ülkesinde var böyle bir düzenek evini sat arabanı sat bankaya yatır hiç çalışma faizle geçin üretmek bizim nayimize eşeğin çalışması atlar için

  2. devir tefecinin faizcinin devri alın paranızı dolarınızı müsait bir yerinizde saklayın bankalar bile tefeci olmuş hemde resmi tefeci