Ekonomi

Kredi Kartlarına Taksit Yapılmasına İlişkin Çalışmalar Tamamlanmak Üzere

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çorum ziyareti sırasında gazetecelerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Bakan Ağbal, kredi kartı taksitlendirmelerine ilişkin kendisine yöneltilen soruya, çalışmaların sürdüğünü söyleyerek cevap verdi.

Ağbal, kredi kartı taksitlendirme işlemlerine ilişkin çalışmalara, Merkez Bankası ve Kalkınma Bakanlığı’nın da destek verdiğini söyleyerek ekledi: “Burada özellikle tüketim harcamalarında ve kredi hacminde bir süredir bir yavaşlama söz konusu. 2012 yılında özellikle ekonomide sürdürülebilirliği sağlamak için o dönem makro ihtiyadi tedbirler bağlamında kredi kartı kullanımında taksit sayısına sınırlama getirilmişti.”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kredi taksitleri seçeneklerinin de yeniden gözden geçirildiğini söyledi. 

2012 yılında alınan kararların doğru olduğunu, yine de kararların tekrar gözden geçirildiğini açıkladı.

Ağbal konuşmalarını şu cümlelerle sonlandırdı: “Sayın Başbakanımızın da talimatları çerçevesinde kredi kartlarıyla ilgili düzenlemeye son şekli verilir ama ben biliyorum ki çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Burada özellikle yerli üretime dayalı ürünlerin alımlarında taksit sayılarının artırılmasına yönelik özel bir gayret var. Bu konu da son derece önemli. Çünkü reel işlemler açığını artıracak bir kredi genişlemesi, açıkçası çok da ekonomik boyutlarımızın bir unsuru değildir.”

Kamupersoneli.net