Ekonomi

Kredi Kullananlar Dikkat! Faiz Oranları Artırıldı

Merkez Bankası’nın “Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliği”nde yaptığı değişiklik Resmi Gazete’nin 30 Haziran tarihli sayısında yayımlandı. 2018 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren uygulanacak olan karara göre, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranında artış yapıldı İşte detaylar, 

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI DEĞİŞTİRİLDİ

Resmi Gazete’de yer alan karar göre, Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 2,02, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,62 olarak değiştirildi. Yayımlanan kararda ayrıca Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2,52, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı ise yüzde 2,12 olarak belirlendi. 

Merkez Bankası Alınan Kararı Sosyal Medya Paylaşımı İle Duyurdu

Merkez Bankası resmi Twitter hesabı üzerinden söz konusu karara ilişkin bir paylaşımda bulundu. ”01.07.18 itibarıyla TL cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak faiz oranı %2,02, gecikme faiz oranı %2,52, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak faiz oranı %1,62, gecikme faiz oranı %2,12 olarak belirlenmiştir.”

Merkez Bankası tarafından bundan önceki süreçler için alınmış olan karar yılın ikinci çeyreğinde uygulanmıştı. 2018 yılının 2. çeyreğinde kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranları Türk lirası için yüzde 1,84, yabancı para için yüzde 1,47, aylık azami gecikme faiz oranları Türk lirası için yüzde 2,34, yabancı para için yüzde 1,97 olarak belirlenmişti.

Kamupersoneli.net – ANKARA