Ekonomi

Kreş Desteğinden Kimler Yararlanabilir? Kreş Desteği Başvuru Şartları

Bakanlar kurulu kararına göre kreş desteği ödemelerinde artış yaşandı. Söz konusu bu artışla beraber kreş desteğinden kimlerin yararlanabileceği merak ediliyor.

İşte kreş desteğiyle alakalı olarak merak edilen tüm detaylar…

Kreş desteği kadınların istihdama katkı sağlamalarına yönelik olarak kreşe gönderilen çocuk başına 304 Türk Lirası yerinde 1015 Türk Lirası oldu.

KREŞ DESTEĞİ NASIL ALINACAK?

Elbette anne çalışıyor ise çocuklarına bakılan bir yerde yaşamakta ise çocuğunu çalıştığı yere götürme ikanı varsa bu ödemeden yararlanamayacak.

Anne çalışıyor olduğu kurum haricinde bir yerde çalışıyor ise çocuğunu kreşe vermiş ise bu destekten yararlanabilecek.

Bu ödemeler için bütçe içerisinde ayrılan ciro 4.3 milyar lira. Kadınların istihdamının sağlanmasına yönelik olarak kreş desteği veriliyor.

Kreş desteğine başvuruda bulunmak isteyen adaylar annelerin önce iş verenleri bulunmuyor ise; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı merkezlerden bu işlemi gerçekleştirebilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI

Destekten yararlanmak adına çalışılan iş yeri tarafından verilen maaş miktarı göz önüne alınacaktır. Eğer bu detaylar uygunsanız destek işvereniniz tarafından karşılanacaktır.
Kısacası; bir anne çalışıyor ise anne asgari maaş alıyor ve çocuğuna bakmakla yükümlü ise; (çocuğun velayet durumu annedeyse; baba çalışmıyorsa, çalışıyor ama geliri çocuğun bakımına yetmiyorsa, çocuğa bakacak bir aile büyüğü yoksa) devlet tarafından kadın istihdamında istifa olmaması adına destek sağlayacaktır.

Kamupersoneli.net I ANKARA