Ekonomi

Kritik Kararlar Alındı: 12 Bin Kişi İşten Çıkarılacak

İngiltere’de corona virüsü salgını kapsamında 23 Mart 2020 tarihinden bu yana karantina uygulanıyor. Karantinadan çıkış için kademeli olarak adımlar atılıyor. Ülkenin önde gelen şirketleri, perakende mağazaları düşük talep nedeniyle kritik bir karar aldı. Bu karara göre son iki günde yaklaşık olarak 12 bin kişi işten çıkarılacak. 

İŞTEN ÇIKARMA KARARLARI ALINDI 

Danışmanlık şirketi Accenture yapılan açıklamada 700 kişi, Virgin Money, Clydesdale Bank ve Yorkshire Bank tarafından yapılan açıklamada ise 300 kişinin işten çıkarılacağı belirtildi. Bununla birlikte Londra’da dünyaca ünlü lüks alışveriş merkezi Harrods ise 700 kişinin işine verileceğini duyurdu.  

İşten çıkarma haberleri farklı farklı firmalardan gelmekte olup İngiliz hava yolu Easy Jet ise bin 300 kabin görevlisinin ve 727 pilotun işten çıkarılacağını açıkladı. Ayrıca gömlek markası olan TM Lewin 600, Top Shop mağazalarının bağlı bulunduğu Arcadia 500 kişinin işten çıkarılacağını açıkladı ve perakende zincirlerinden John Lewis de mağazalarının bir kısmının kapatılmasının planlandığını kamuoyu ile paylaştı. 

Dün İngiltere’de ağırlıklı olarak hava alanları ve tren istasyonlarında yer alan Upper Crust ve Caffè Ritazza gibi restoran zincirlerinin sahibi SSP Grubu’ndan yapılan açıklamada toplam 5 bin kişinin işten çıkarılmasına karar verildiği bildirilmişti. 

612 BİN KİŞİ İŞİNİ KAYBETTİ  

Avrupalı uçak üreticisi Airbus ise küresel operasyonlarından 15 bin kişinin işte çıkarılacağını duyururken bunun 1700’ünün İngiltere’deki operasyonlarında olacağını belirtti. Bununla beraber İngiliz ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,2 ile 1979 yılından bu yana çeyreklik bazda en sert daralmasını kaydetti. 

İngiltere’de Mayıs ayına ilişkin öncü veriler ülkede 612 bin kişinin işini kaybettiğini gösteriyor.