Ekonomi

Küçük Çocuğu Olan Anneler Devletten Aylık 400 TL Bakım Parası Alabilirsiniz

Çalışma Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu ortaklığı ile hayata geçirilen bir proje ile çalışma hayatı içerisinde yer alan annelere maddi destekler sağlanıyor. Bu kapsamda belirli yaş aralığında çocuğu bulunan annelere 400 TL bakım parası ödemesi gerçekleştiriliyor. Ancak bu destekten faydalanmak için bazı koşulların sağlanması gerekiyor. İşte başvuru koşulları ve sürecine dair detaylar, 

ÇALIŞAN ANNELERE SAĞLANAN 400 TL BAKIM PARASI NASIL ALINIR?

Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi kadınların çalışma hayatında olmaları adına geliştirilen bu proje kapsamında 2 ile 5 yaş arasında çocuğu bulunan annelere bakım parası ödeniyor. Bu bakım parası annelere çocuklarını kreşe göndermeleri için sağlanıyor. Bunun için ise ilk koşul 2-5 yaşları arasındaki çocukların kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi gerekiyor. Bu süreç boyunca annelere her ay 400 TL bakım parası ödeniyor. Dİğer şartlar ise şu şekilde, Bakım parası desteğinden faydalanacak annelerin sigortalı olarak çalışmaları gerekiyor. Çalışan annelerin 2 ve 5 yaşındaki çocuklarına kreşe gitmeleri için destek sağlanıyor. 

Başvurular Nasıl Yapılacak? Söz konusu destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar çocuklarına ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaatta bulunuyorlar.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Çalışan annelere direk elden para yok sanırım .Çalıştığı şirketin vergisinden düşüyor .Bu dogru mu acaba ..?

  2. Ben 13 çocuk annesiyim 5 yaşında kizim var ama anaokula gitmiyor çünkü o kadar botcem yok

  3. Besna hanım 13 çocuk demissiniz birde bütçem yok demissiniz. Sanırım şaka yapıyorsunuz. Ayıptır günahtır.

  4. Anne çalışmıyorsa ve SSK si yoksa bu yardımdan faydalaniyormu

  5. KIZIM 04.09.2013 doģumlu.9 aylık olduğundan bugüne kadar hâlâ kreşe gidiyor
    .Faydalanabiliyormuyum bu yardımdan.??????

  6. Niye hep calisan ssk liya veriliyor calismayan bayan dogum yapinca niye verilmiyor. Bu ne bicim bir adalet. Boyle adalet olmazzz..

  7. Çalışan anneler zaten para kazanıyor biraz da çalışamayan annelere destek verin.