Ekonomi

Küçük Çocuğu Olan Anneler Dikkat! Devlet Aylık 400 TL Bakım Desteği Veriyor

Kadınların çalışma hayatında daha çok yer almaları amacıyla gerçekleştirilen projelerden bir tanesi de çocuğu bulunan annelere bakım parası ödemesi. 

2 ve 5 yaşları arasında çocuğu bulunan annelere belirli koşullar altında aylık olarak ödenen bu desteği almak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken şartları ve yapmaları gereken işlemleri sizlere aktarıyoruz. 

ANNELERE 400 TL ÇOCUK BAKIM PARASI

İŞKUR tarafından kadınların çalışma hayatında daha çok yer alması ve çalışma hayatında kadın istihdamının artırılması amacıyla bakım parası desteği sağlanıyor. Bu destek kapsamında çalışan bir annenin 2-5 yaşları arasındaki çocukları için kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi halinde, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım parası ödeniyor. 

Bu bakım parası desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlardan talep edilen şartlar şu şekilde; Bakım parası desteğinden faydalanacak annelerin sigortalı olarak çalışmaları gerekiyor. Çalışan annelerin 2 ve 5 yaşındaki çocuklarına kreşe gitmeleri için destek sağlanıyor. 400 TL bakım desteğinden yararlanmak isteyen anneler çocuklarına ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaatta bulunuyorlar. 

Kamupersoneli.net – ANKARA