Ekonomi

Kuraklık Sigortasında Poliçe Kabul Tarihi Uzatıldı

Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM) tarafından yapılan son açıklamada; üreticilerin buğday ve arpanın yanı sıra çavdar ve yulaf ürünlerinin sertifikalı tohumlukları için 15 Şubat 2018 tarihine kadar kuraklık sigortasının yaptırılabileceği belirtildi.

Kuraklık sigortalarında poliçe kabul süresinin 15 Şubat 2018 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM) yapılan açıklamaya göre üreticilerden gelen yoğun talepler doğrultularında İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’nda poliçe son kabul süresi uzatıldı. Bu doğrultularda üreticiler buğday ve arpanın yanı sıra yulaf, çavdar gibi ürünleri ile bu ürünlerin sertifikalı tohumlukları için son kabul tarihinin 31 Ocak 2018 lokasyonlarda 15 Şubat 2018 tarihine kadar kuraklık sigortası yaptırılabilecek.

ÜRETİCİLER TARAFINDAN İLGİYLE KARŞILANMIŞTI

Geçen yıl kuru tarım alanlarında yetiştirilen buğday ürünlerinde yüzde 60 oranında devlet desteğiyle uygulamaya alınan ve üreticiler tarafından ilgiyle karşılanan İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası çerçevesinde,2018 yılı ekilişleriyle alakalı olarak buğday ürününe ilaveten arpa, çavdar, tiritikale, yulaf ürünlerinin tohumluklarına teminat verilmeye başlanıldı. 

Söz konusu ürünlerin başta kuraklık olmak üzere don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgaları, aşırı nemler ve yağışlar risklerine göre güvence altına alınarak korunnması sağlanacağı ifade ediliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA