Ekonomi

Kursa katılanlara günlük 95 lira ödeme yapılıyor! Bakan Selçuk'tan sevindiren açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nitelikli Bilişim Uzmanı Yetiştirme Projesi kapsamında düzenlenen mesleki eğitim kursları hakkında önemli açıklamalarda bulunarak kurslara katılanların yüzde 77’sinin istihdam edildiğini belirtti. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından istihdama katkı için çeşitli projeler uygulanıyor. Bu kapsamda hazırlanan 2015’de başlatılan Nitelikli Bilişim Uzmanı Yetiştirme Projesi’ne bir çok vatandaş mesleki eğitim kurslarına giderek katılım sağlıyor. Bu kapsam1da açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, kurslara katılan vatandaşlardan yüzde 77’sinin istihdam edildiğini duyurdu.

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak açıklamalarında “Bu proje ile Mesleki Eğitim Kurslarının standartlarını daha da yükselterek, sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda özel nitelikte eğitimler geliştirdik. Proje kapsamında ilk olarak İstanbul’da daha sonra Ankara’da bilişim alanında eğitimler verdik” ifadelerine yer veren Bakan Selçuk şöyle devam etti:

“Yazılım ve Veri tabanı Uzmanlığı, Sistem Ağ Uzmanlığı, Sistem Ağ Uzmanlığı, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) Uzmanlığı, Web ve Mobil Programlama, Siber Güvenlik Uzmanlığı, Bulut Bilişim Uzmanlığı mesleklerinde toplam 8 bine yakın kişiye eğitim verdik”

ARANAN ŞARTLAR 

Mesleki eğitim kurslarına kaatılım için bazı şartlara haiz olunması gerekiyor. Bu şartlar ise şöyle belirtildi:

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

2. 15 yaşını tamamlamış olmak,

3. Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,

4. Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,

5. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,

6. Emekli olmamak,

7. Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

Bu kurslardan yararlanan işsiz vatandaşlar program boyunca cep harçlığı desteği alsalar da HERE Mom programı üzerinden bu kurslara katılan anneler de çocuk bakımı için ayda 400 liraya hak kazanıyor. 160 günlük kursa katılan adaylara ise toplamda 4 bin 800 lira 17 bin 200 lira arasında ödeme yapılıyor.

YAPILACAK ÖDEMELER

Mesleki eğitim kurslarına katılan adaylara farklı ödemeler yapılıyor. Bu ödemeler İŞKUR tarafından şöyle belirtildi:

1. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 60 TL zaruri gider ödemesi,

2. Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 40 TL zaruri gider ödemesi,

3. İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 30 TL zaruri gider ödemesi,

4. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan ve akabinde istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,

5. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,

6. Genel sağlık sigortası primi,

7. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından mesleki eğitim kursu süresince karşılanmaktadır.

Bu kurslara başvuru için İŞKUR’un web sayfası ziyaret edilebilir.  Detaylar için TIKLAYIN.