Ekonomi

KYK borçlarına af mı geliyor? KYK borçları siliniyor mu? Resmi açıklama geldi mi?

KYK borçlarına ilişkin yaşanacak gelişmeler milyonlar tarafından yakından takip ediliyor. TBMM torba yasada, KYK borçlarının silineceği gündeme gelmişti. Üniversite öğrencileri ve mezunlar KYK borçlarına af gelmesini ve borçların silinmesini istiyor. TBMM’ye sunulan 62 maddelik torba yasa taslağı kapsamında KYK ödemeleri için yeni bir gelişme yaşandı.

KYK BORÇLARI SİLİNİYOR MU?

Borçların silinmesini isteyen mezunlar ve öğrenciler için önemli bir gelişme yaşandı. KYK borçları silinmeyecek. Ancak konuyla ilgili farklı gelişmeler TBMM’ye sunulan torba yasa taslağının içerisinde olacak.

KYK borçlarına af mı geliyor? KYK borçları siliniyor mu? Resmi açıklama geldi mi?

KYK DÜZENLEMESİ

62 maddelik torba yasağı taslağında KYK borçlarına ilişkin düzenleme bulunuyor. Taslağın içerisindeki madde şu şekilde:

“Öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, kredinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede verilen kredi tutarlarına, Türkiye İstatistik Kurumu yurt içi üretici fiyat endeksindeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanacak hesaplanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, endeks ile belirlenen tutarları yarıya kadar indirmeye, Cumhurbaşkanı tarafından mücbir sebep hali ilan edilen dönemlerde Yİ-ÜFE uygulamadan ertelemeye yetkili olacak”

ÖĞRENİM KREDİSİ NASIL HESAPLANIYOR?

KYK’den öğretim dönemi boyunca kredi alan öğrenciler, kredi borçlarının nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Kredilerin verildiği tarihten itibaren, öğretim döneminin bitimine kadar geçen süre içerisinde verilen miktarlarda Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki (Yİ-ÜFE) artışı baz alınmaktadır.