Ekonomi

KYK borcu olanlar dikkat! 1 Temmuz'da başladı!

Koronavirüs salgını sebebiyle KYK geri ödemeleri ertelenmişti. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında erteleme yapan öğrenciler için herhangi bir ilave ödeme alınmamıştı. Ertelenen KYK kredi ödemelerine 1 Temmuz itibariyle başlandı. KYK borcu olanlar için Temmuz ayı itibariyle borç ödemelerini yapabilecek.

İLAVE MASRAF YOK

Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik bir açıklamada bulunmuştu. Erdoğan, yaptığı açıklamasında Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapılan ertelemeler için hiçbir ilave maliyet yansıtılmayacağını belirtmişti. Yapılan açıklamada kaydedilen ifadeler şu şekilde:

“Yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerden, Mart ayında yurtta kalmadıkları günlerin ücretlerini iade ediyor, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için de ücret almıyoruz. Öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerinde de herhangi bir kesinti yapmıyoruz. Yine öğrencilerimizin kredi geri ödemeleri, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı için ilave bir maliyet yansıtılmadan ertelenebilecek”

KYK BORÇLARI DÜZENLENECEK Mİ?

Öğrenciler ve mezunlar, borçlarıyla ilgili gelecek olan bir düzenleme haberini bekliyor. Ancak henüz konuyla ilgil yaşan bir gelişme ya da açıklama bulunmuyor.