Ekonomi

KYK Küçük İşletmeler İşletici Seçim İlanı Yayımlandı

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yeni bir ilan yayımlandı.

Yayımlanan ilanda ise KYK’larda bulunan küçük işletmeler için işletici alımı yapılacağı ifade edildi.

Yayımlanan ilan metni içerisinde; 

“Kurumumuza bağlı yurtlarda hizmet veren lokanta, kantin, çamaşırhane, berber, bayan, kuaförü fotokopi-kırtasiye, internet, terzi, spor salonu v.b. küçük işletmeleri çalıştırmak üzere işletici seçimi yapılacaktır.

İşletici seçimine ait esaslar ile işletici adaylarına yapılacak dosya satışı ve kabulü işlemleri 05-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında Kurumumuz kyk.gsb.gov.tr sayfasında adresleri yer alan İl Müdürlüklerinde yapılacaktır. 

İşletici adayları başvurularını şahsen yapmak mecburiyetindedirler. Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.” ifadeleri yer aldı.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan işletmeci ilanlarına başvuruda bulunacak işletmecilerden talep edilen genel başvuru şartları arasında;

“Gerçek veya tüzel kişiliğe sahip olmak, Taksirli suçlar hariç sabıka kaydı bulunmamak, Ticaret Odası ve/veya ilgili meslek kuruluşlarına kayıtlı bulunmak” şartları talep ediliyor.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

Ayrıca genel başvuru şartlarının yanı sıra özel başvuru şartları arasında ise;

“Yemek Fabrikası, Lokanta, Kantin, Pastane ve Kafeterya çalıştıranlar, (Ticaret Odası veya ilgili Meslek Kuruluşlarına Kayıtlı olanlar), Gıda maddesi toptan ve perakende satıcıları ile gıda maddesi imalatçıları, ( Ticaret Odasına Kayıtlı olanlar)” şartlarına yer verildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Yayımlanan işletmeci ilanına başvurular 5 Temmuz 2018 tarihinde (bugün) başadı ve başvurular 13 Temmuz 2018 tarihine kadar alınmaya devam edecek.