Ekonomi

Maaşı Düşenler Tazminat Alabilecek- Tazminat Nasıl Alınır?

Asgari ücretli vatandaşları sevindirecek yeni bir gelişme yaşandı.

Asgari ücretli vatandaşın ödenen ücretinin yanı sıra performans ücreti haricinde eksik ödeme yapılmasıyla beraber işvereninin kapısını çalması durumunda eli boş döndü…

İşçi daha sonra iş mahkemesine gitti ve 3. iş mahkemesindeki davada ifade veren işçi ücretinin eksik ödenmesi sonrasında işverene itirazda bulunduğunu ifade etti ancak sonuç alamadığını belirtti ve çalışma şartlarının değişmemesine rağmen haksız olarak kesinti uygulanması deniyle iş akdini haklı sebeplerle feshettiğini sözlerine ekledi.

EMSAL KARAR AÇIKLANDI

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi emsal bir karara imza attı ve kararda ise;

”İşveren, iş sözleşmesiyle veya sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da iş yeri uygulamasıyla oluşan çalışma şartlarında esaslı bir değişikliği, ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı iş günü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz. İşçi değişiklik teklifini bu süre içinde kabul etmezse, işveren değişikliğin geçerli bir sebebe dayandığını veya fesih için başka bir geçerli sebebin bulunduğunu yazılı olarak açıklamak ve bildirim süresine uymak suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir.” denildi.