Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal Açıkladı: Varlık Barışı Geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Naci Ağbal açıklamalarında varlık barışı ile ilgili olarak detayları aktardı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal konu ile ilgili olarak 6736 ve 7020 sayılı kanunun uygulanmasında çok farklı bir kampanya uyguladıklarını ifade ederek son 2 yapılandırma ile hem başvuru sayılarının yükseldiğini hem de şuana kadar sistemde kalan mükellef sayısının yüksek olduğunu ifade etti.

VARLIK BARŞI GELİYOR

Maliye Bakanı Naci Ağbal varlık barışı düzenlemesi yaptıklarını bu konu hakkında yeni bir düzenlemenin olmadığını ancak genel kurulda görüşüleceğini Varlık Barışı hakkında yeni düzenleme getireceklerini ifade etti. Ayrıca Maliye Bakanı Ağbal bugün yapılacak olan çalışma ile ilgili olarak temel unsurları da paylaştı.

Bu bağlamda Maliye Bakanı Ağbal yurtdışından para, altın ve döviz gibi yatırımları olan vatandaşların 11. ayın sonuna kadar Türkiye’ye getirirlerse, bankalara ve aracı kurumlara bu varlıkları bildirirlerse Türkiye içerisinde diledikleri gibi tasarruf edeceklerini ifade etti.

Bakan Ağbal açıklamalarının devamında yurtdışında olan ve dövizini işletmesine koymak isteyen vatandaşların da bunu yapabileceğini ifade ederek yüzde 3’ü oranında vergi tahsil edileceğini bu varlığı getirip işletmesine koyduğu surette herhangi bir vergi tahsili yapılmayacağını ve yurtdışında getirdiği varlığı işletmesinden istediği zaman çekebileceğini ifade etti.

Ayrıca Maliye Bakanı Naci Ağbal İşletmenin yurtdışından kullandığı kredilerin olduğunu aynı zamanda yurtdışında da varlığı bulunduğunu ve vatandaşın “Yurtdışındaki bu varlıklarımı işletmemin yurtdışında olan borçlarının ödemesinde kullanayım” dediğinde buna da imkan sağlanacağını ifade etti.

YURTİÇİ VARLIKLAR İÇİN DÜZENLEME

Bu konuda ikinci bir düzenleme de yapılacak bu düzenleme ise yurtiçi varlıkların işletmeye dahil edilmesi hakkında olacak. Bu konu hakkında da Maliye Bakanı Naci Ağbal taşınmazlar olduğunu altınlar, nakitler olduğunu ifade ederek başvuru yapacak olan vatandaşların bu varlıkları işletmeye dahil etme beyanında bulunacaklarını aynı şekilde yüzde 3 oranında vergi ödeyeceklerini ve bu varlıkları işletmelerine dahil etme dahilinde hiçbir vergi incelemesine dahil olmayacaklarını ifade etti. Ayrıca Maliye Bakanı Ağbal vatandaşların isterlerse daha sonra işletmelerinden de çekebileceklerini ifade etti.

KATILMAK İÇİN YÜZDE 3’LÜK VERGİ ÖDENECEK

Varlık Barışı konusunda düzenleme için bir şart bulunuyor. Bu şart ise bu düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin yüzde 3’lük vergiyi ödemeleri gerektiğidir. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA