Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal'dan 2 Bin Kişilik İstihdam Müjdesi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal risk analiz merkezi kuracaklarını ifade ederek orada çalıştırılacak 2 bin kişilik istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

KDV hakkında açıklamalarda bulunan Bakan ağbal konuyla alakalı olarak KDV iade noktalarında önemli düzenlemeleri yapacaklarını mükellef sayısında artış yaşanacağını ve yılda yaklaşık olarak 70 bin KDV iade talebinin incelemeye konu edildiğini sözlerine ekledi. Ağbal konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada ise; “Bu sayıya ilişkili olarak tahmini bir rakam ifade edilmekte birebir doğruluğu tespit edilmiş bir rakam olarak değerlenmdirmemiz gerekiyor.

Bir varsayıma göre ise yıllık 500 bine akdar KDV iade talebi olabilecek. Bu taleplerin acil şekilde incelenmesi gerekiyor. Maliye Bakanlığı KDV iade incelemesi yapacaksa bile 3 ay içerisinde tamamlaması gerekiyor tamamlamadığı taktirde ise faiz ödenecek.

Bakan Ağbal diğer yandan yaptığı açıklamada; 2 bin kişiye istihdam sağlayacakları risk analiz merkezi kuracaklarını ifade ederek mükelleflerin iş başlama bildirimlerinin yanı sıra iş yeri kapatma süreçlerine kadar sektörel belge düzeyinde mal hizmet hareketlerini günlük ve anlık olarak takip edebileceklerini sözlerine ekledi.

Kamupersoneli.net I ANKARA