Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal'dan 6 Milyon Çalışanı İlgilendiren AGİ Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine katıldı. 

Katıldığı görüşmeler kapsamında bir konuşma yapan Bakan Ağbal, Asgari Geçim İndirimi (AGİ) konusuna dair yaşanan gelişmelere ilişkin bilgiler verdi. 

MALİYE BAKANI AĞBAL’DAN AGİ AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Asgari Geçim İndirimi düzenlemesine yönelik açıklamalarında, söz konusu düzenlemeden 6 milyondan fazla çalışanın yararlanacağını vurgulayarak bu düzenlemenin 18 milyon kişiyi ilgilendirdiğine dikkat çekti. 

AGİ düzenlemesi konusuna ilişkin açıklamalarında, düzenlemenin ardından uygulanacak vergi indirimi konusuna dair de değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal oluşacak tabloya yönelik bilgiler verdi. 

Bekar çalışanlardan, evli çalışanlardan veya evli ve çocuklu çalışanlara yönelik oluşacak vergi indirimlerine dair açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Ağbal şu ifadeleri kullandı. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan AGİ Açıklaması;

“Bu yapılan düzenleme neticesinde bekar veya evli, eşi çalışan bir kişi eylül ayında 36,3, ekimde 86,3, kasımda 86,3, aralıkta 86,3 lira her ay bir ilave vergi indirimi almış olacak. Evli, eşi çalışan bir çocuklu kişi eylülde 13,4, ekimde 63,4, kasımda 63,4, aralıkta 63,4 lira vergi indirimi alacak. 

Evli, eşi çalışmayan kişi eylülde 5,8, ekimde 55,8, kasımda 55,8, aralıkta 55,8 lira vergi indiriminden faydalanacak. Evli, eşi çalışan iki çocuklu kişi ekimde 40,6, kasımda 40,6, aralıkta 40,6 lira vergi indirimi almış olacak. Evli, eşi çalışmayan bir çocuklu kişi, ekimde 33, kasımda 33, aralıkta 33 lira vergi indirimi alacak. 

Evli, eşi çalışmayan 2 çocuklu veya evli, eşi çalışan üç çocuklu kişi için ise ekim, kasım, aralıkta 10,1’er lira vergi indirimi uygulanacak. Dolayısıyla burada hükümet olarak son 2 yıldır geçici olarak yapmış olduğumuz düzenlemeyi bundan sonra kalıcı bir düzenleme olarak hayata geçirmiş olduk. Asgari geçim indirimi uygulamasına, aslında bir noktada asgari geçim standardı benzeri bir yapıyı da getirmiş olduk.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sayin bakanim vergi borcumu yapilandirdim 2 taksidini odedim saglik sorunlari nedeniyle .3taksidi odeyemedim odemek istedim ama yapilandirma bozulmus sizlerden ricam geriye donuk odeyemedigim taksitleri faizi ile odemek istiyorum yardimci olursaniz memnum olurum manisa demirci sayik koyu