Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal'dan Asgari Ücretliler İçin Yeni Düzenleme Önerisi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari ücretlilerin gelirinin hiçbir şekilde bin 404 liranın altına düşmemesini sağlamak için yasal bir düzenleme önerisinin olduğunu açıkladı.

Gelir Vergisi tarifesi nedeniyle eylül ayından itibaren bazı asgari ücretlilerin gelirlerinin bin 404 liranın altına düştüğünü belirten Bakan Ağbal, bu düşüşün önüne geçmek için yasal düzenleme önerisinin olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu.

TBMM’ye sunulan torba tasarısı olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşülmesine başlandı.

Torba Tasarısında Neler Yer Alıyor?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, konuşma yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 9 ana başlık altında toplanan 130 maddelik tasarının istihdam ve yatırımların teşviki, vergi kanunları, vergi mükelleflerine sağlanan yeni kolaylıklar, iletişimin vergilendirilmesi, kamu taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması, Kaçak sarmalık tütün ticareti ile mücadele, 2017 yılı Bütçe Kanunu ile Hazine Müsteşarlığına verilen borçlanma yetkisi limitinin artırılması ile OVP’de öngörülen kamu maliyesi hedeflerine ulaşmak amacıyla gelir artırıcı önlemler ve bunlardan Savunma Sanayii Fonu’na yapılacak aktarımlara ilişkin düzenlemelerin tasarıda yer aldığını belirtti.

Yasal Düzenleme Önerisi

Asgari ücretin bin 404 lira olarak uygulandığını anımsatan Bakan Ağbal, Gelir Vergisi tarifesi nedeniyle eylül ayından itibaren bazı çalışanların gelirinin bin 404 liranın altına düştüğünü ifade ederek; “Bu düşüşü engellemek, asgari ücretlinin gelirinin hiçbir şekilde bin 404 liranın altına düşmemesini sağlamak üzere bir yasal düzenleme önerimiz var” ifadelerine yer verdi.

Şehir İçindeki Sanayi Siteleri Şehir Dışına Taşındı

Şehir içinde kalmış küçük sanayi sitelerinin şehir dışına taşınmasının bu kapsamdaki önemli düzenlemelerden olduğunu belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu konu ile ilgili önemli düzenlemelerin yapıldığını belirterek; “Kamu kurumlarına ait taşınmazları şehir dışına taşınacak sanayi sitelerinin kullanımına sunmak amacıyla bir madde taslağı, kanun tasarısının içinde yer alıyor. Böylelikle kalkınmada öncelikli illerde kamuya ait yerleri sanayi sitesi kooperatiflerine, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehir belediyelerine bedelsiz olarak devredeceğiz. Diğer illerde ise emlak vergisi değeri üzerinden peşin veya taksitle satılması öngörülmektedir” açıklamasında bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA