Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal'dan KDV Reformu Açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Finans Forumu etkinliğine katıldı. Katıldığı etkinlik kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Maliye Bakanı Ağbal, ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ağbal, Türkiye Finans Forumu etkinliği kapsamında yapmış olduğu değerlendirmelerinde ayrıca KDV’ye yönelikte açıklamalar yaptı. KDV sisteminde 32 yıldır var olan bir kuralın değiştirileceğini söyleyen Maliye Bakanı Naci Ağbal söz konusu kuralın Türkiye’ye yapılacak yatırımları baltaladığını ifade etti.

‘ENFLASYON İÇİN DAHA ETKİN POLİTİKALAR YÜRÜTECEĞİZ’

Enflasyon rakamlarında gözlemlenen olumsuz tabloya vurgu yapan Bakan Naci Ağbal, konuyla ilgili gerekli adımların atılacağını belirtti. Enflasyon rakamlarının düşülmesi adına daha kararlı çalışmalar yürütüleceğini aktaran Bakan Ağbal, ”Enflasyonla mücadelede daha etkin politika yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı.  

MALİYE BAKANI AĞBAL’DAN KDV REFORMU AÇIKLAMASI

Bakan Ağbal KDV reformu konusuna dair yapmış olduğu açıklamasında, KDV reformunun bedava olmadığını ve bu reformun uygulanabilmesi için bazı fedakarlıklar gösterilmesi gerektiğini işaret etti.

Konuşmasında hala yürürlükte olan bir KDV uygulamasına da değinen Maliye Bakanı Naci Ağbal söz konusu uygulamanın 32 senedir yürürlükte olduğunu ayrıca Türkiye ekonomisine ve yatırımlara zarar verdiğini ifade etti. KDV sisteminde yer alan bu kuralın değişseğini ifade eden Bakan Naci Ağbal konuya dair şu açıklamalarda bulundu.

”Maliye politikası harcamalarında ve vergi toplamada daha ekonomiyi destekleyecek yerlerde kullanılacak işte KDV reformunu konuşuyoruz bedava bir reform değil. Bir miktar kamu maliyesinin yatırım üretim istihdam lehine fedakarlıkta bulunmasını getiren reform. Bir malı alan oluşturabileceğimiz ölçüde yapacağız. KDV’de devreden KDV iade edilmez bugüne kadar değişmemiş 32 yıldır bu kural. Aslında Türkiye ekonomisinde yatırım ve üretimi baltalamış. Ne yapıyoruz bunu değiştirmek istiyoruz.”

Kamupersoneli.et – ANKARA