Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal'dan ÖTV ve Emekli İkramiyesi Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal bir televizyon programına katılarak gündeme ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. 

Ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Ağbal açıklanan ekonomi paketini değerlendirdi ve bu konuda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Bakan Ağbal yapmış olduğu açıklamalarında ayrıca akaryakıttan alınan ÖTV’ye ilişkin öngörülerini paylaştı. 

MALİYE BAKANI AĞBAL’DAN ÖTV AÇIKLASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı bir televizyon programında yapmış olduğu açıklamalarında akaryakıt indirimini değerlendirdi. Bu konuda Merkez Bankası tarafından alınan kararları işaret eden Maliye Bakanı Ağbal akaryakıt indiriminde ÖTV indirimi olmayacağını söyledi. 

”Merkez Bankamızın atmış olduğu ve atacağı adımlar var, bunları yapmadan ÖTV’de yapılacak indirim geçici olacak ve beklenen etkiyi göstermeyecek. Akaryakıt indiriminde ÖTV’nin aşağı çekilmesi gibi bir durum yok.”

YAŞLI MAAŞINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Maliye Bakanı Ağbal yapmış olduğu açıklamalarında ayrıca aylık 266 liradan 500 liraya yükselen yaşlı maaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuya dair ekonomik veriler paylaşan Bakan Ağbal, ”Emekli aylığı artışı 22.3 milyar lira, 1.2 milyar lira da 65 yaş üstü. 23.5 milyar lira toplamda gider var. Topluca değerlendirdiğimizde 24 milyar liralık artış olduğunu görüyoruz. Yeniden yapılandırma çerçevesinde benzer şekilde çalışmalar devam ederse 15-16 milyar liralık ilave gelir gelecek. Emeklilerimizin aylığında aylık 166 liralık bir artış yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan emekli ikramiye konusunda değinen Maliye Bakanı Naci Ağbal bu ikramiyelerin Haziran başında yatırılabileceğini aktardı. ”Emeklimiz bu Ramazan Bayramı’ndan önce muhtemelen Haziran başında 1.000 liralık bayram ikramiyesini almış olacak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA