Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal Emekli İkramiyesinin Yatırılacağı Tarihi Açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı görüşmeleri kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmasında ekonomi konularına dair değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Ağbal kendisine yöneltilen bazı sorulara da yanıt verdi.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL’DAN İKRAMİYE AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal gerçekleştirilen kanun tasarısı görüşmelerinde yapmış olduğu konuşmasında öğrenci affı, imar barışı ile vergi ve prim borçlarının yapılandırılması konusuna dair bazı açıklamalarda bulundu. Bu konular hakkında bilgiler paylaşana Bakan Ağbal daha sonra emekli ikramiyesi konusuna değindi. 

Konuya dair merak edilen detaylara ilişkin bilgiler veren Maliye Bakanı Ağbal emekli ikramiyesi düzenlemesinden kimlerin faydalanabileceğini açıkladı. Açıklamalarında ayrıca ilk ikramiyenin ne zaman yatacağına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal şu ifadeleri kullandı. 

“Bu uygulamadan gaziler, vazife ve harp malulü aylığı alanlar, erbaşlar, geçici köy korucuları, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri yararlanabilecek. İlk defa Ramazan Bayramı’ndan önce başlıyoruz. Herhalde Haziran ayının başında ödemeleri yapılmış olacak. 12.3 milyon emeklimiz bu uygulamadan yararlanacak “

Kamupersoneli.net – ANKARA