Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal: Kasım Ayında Bütçe 8,5 Milyar TL Fazla Verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal bütçe hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal açıklamalarında bütçenin Kasım ayında fazla verdiğini bu rakamın 8,5 milyar TL olduğunu bildirdi.

BÜTÇE FAZLASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal konu ile ilgili olarak açıklamalarında Kasım ayında bütçe fazlasının 8,5 milyar TL olduğunu faiz dışı fazlanın ise 13,6 milyar TL olduğunu bildirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarının devamında geçtiğimiz sene Kasım ayında bütçe fazlasının 10 milyar TL olduğunu ve faiz dışının ise 13,9 milyar TL olduğunu bildirdi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarına devam eden Maliye Bakanı Naci Ağbal 2017 yılının ilk 11 ayında bütçe açığının 26,5 milyar TL olduğunu aktardı ve faiz dışı rakamın 28,8 milyar TL olduğunu ifade etti. Ayrıca Maliye Bakanı Naci Ağbal bütçe giderleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

BÜTÇE GİDERİ AÇIKLAMASI

Konu ile ilgili olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında bütçe giderlerine ilişkin olarak “Bu dönemde bütçe giderleri yüzde 17,7 artarak 601,1 milyar TL, faiz dışı giderler yüzde 18,1 artarak 545,8 milyar TL olmuştur. Bütçe gelirleri ise yüzde 13 artarak 574,6 milyar TL, vergi gelirleri yüzde 16,7 artarak 489,3 milyar TL olmuştur.” dedi.

Tüm bunların yanı sıra Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında 2017 yılının ikinci yarısında ekonomideki canlanma vergi gelirlerinde görece olarak yukarı yönlü bir gelişmeyi desteklediğini bildirerek bütçe giderlerindeki artış oranının görece olarak aşağı yönlü bir görünüme sahip olduğunu ifade etti

KAMUPERSONELİ.NET / ANKARA