Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal Uyardı! 2B Arazileri İçin Son Başvuru Tarihi 7 Mart

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerle alakalı olarak yaptığı açıklamada; “Satın alma başvurusu yapmayanlar ve başvru yaparak peşinat bedellerini veya ikiden fazla taksit ödemedikleri için haklarını kaybedenlere tanıdığımız süre 7 Mart 2018’de bitiyor. Hak sahipleri başvurularını ve ödemelerini yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Maliye Bakanı; yaptığ açıklamada kamuoyunda 2B yasası olarak bilinen ve devletle vatandaşın arasında yıllardır çözüm oluşturulamayan 6292 sayılı “Orman Köylülerinin Kalkınmalarının  Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin  Değerlendirilmesi ile Hazineye ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun”  uyarınca, bu zamana kadar önemli miktarın satıldığını ifade etti.

Bununla beraber çok sayıda vatandaşın mülkiyet sorunlarının çözüme kavuştuğunu ifade eden Ağbal, bu kapsamlarda satışların mümkün taşınmazlara başvuru yapan 828 bin vatandaşın 707 binine 507 bin adet taşınmazın satışının yapıldığını aktardı. Bakan Ağbal, söz konusu taşınmazların 10.5 Milyar Türk Lirasına ulaşan bedellerinin 7.3 Milyar Türk Lirasının tahsil edildiğini ifade ederek kalan tutarların taksitli satışlar olduğunu ve ödemelerin bu yönde  devam ettiğini ifade etti.

7 MART 2018 TARİHİNE KADAR BAŞVURU VE ÖDEME YAPILMASI GEREKİYOR

Söz konusu kanundan daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için olanak sağlamak amacıyla başvuru yapmayanlar kendilerine yapılan tebligatlarda belirtilen bedelleri vaktinde ödemeyenler ve taksitli satşların sözleşmelerinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler vatandaşlara 6 aylık süre tanıdıklarını ifade eden Bakan Ağbal konuyla alakalı olarak; “Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına bu haklara sahip olan vatandaşlarımızı 7 Mart 2018 tarihine kadar bu fırsatlardan yararlanmaları adına davette bulunuyorum” dedi.,

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. 2B Arazilerini üzerine yazılı olan kişi almaz ise bir başkası7 Marttan sonra alabilirmi