Ekonomi

Maliye Bakanı Albayrak: Enflasyon Ekim Ayından Sonra Normale Dönecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ahaber ile CNN Türk ortak yayınına katıldı. 

Burada ekonomi gündemine dair son gelişmeler hakkında bilgiler veren Maliye Bakanı Albayrak, banka yapılandırmaları, enflasyon ve Türkiye’nin ekonomik açıdan son durumuna dair kamuoyunu bilgilendirdi. 

MALİYE BAKANI ALBAYRAK’TAN EKONOMİ AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak katılmış olduğu programda yapmış olduğu konuşmasında enflasyon konusuna ayrı bir parantez açtı. Bu konuda atılacak adımlara dair bilgiler veren Bakan Berat Bayrak enflasyonun normale dönme süreci ile ilgili olarak tarih verdi. 

“Toplumun herkesimi ile ayrı ayrı görüştüğümüz, toplumsal enflasyonla mücadele stratejisi uygulayacağız. Küresel sorunların olduğu günümüzde enflasyonu gündemimizden artık çıkarmak istiyoruz. Gerek mali gerek parasal politikalar 2019 yılı itibarıyla enflasyonda düşüş göreceğimiz bir çerçeve karşımıza çıkacak”

ENLASYONLA MÜCADELE SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ

Berat Albayrak yapmış olduğu konuşmasında enflasyonla mücadele ile ilgili açıklamasında rakamın tek haneye çekilmesinin önemine değinerek şu ifadeleri kullandı. 

“Tüm bu perspektifte, güçlü, uyumlu, koordineli bir enflasyonla mücadele sürecini başlatıyoruz. Son dönemdeki dalgalanmaların oluşturduğu enflasyon etkisi minimize edilecek. Enflasyon, ekimden itibaren artık normalize olup, yıl sonuna kadar düşüş trendine doğru toparlanmaya başlayacak. Güçlü politik, mali ve parasal politikalarla 2019 yılı itibarıyla enflasyonda ciddi bir iyileşme görmeye başlayacağız.”

BANKALARA BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI SÜRECİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak katıldığı canlı yayında bankalara borçların yeniden yapılandırılması konusu hakkında da bilgi verdi. Bu kapsamda yapılandırma sürecinin ne zaman başlayacağını açıklayan Bakan Albayrak, “Zannediyorum önümüzdeki hafta itibarıyla pazartesiden itibaren bu süreç firma bazında bütün bankalarımızda teker teker başlayacak. Bu yeniden yapılandırmalar hızlı şekilde hayata geçirilecek.” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA