Ekonomi

Maliye Bakanı Albayrak'tan Enflasyon ve Merkez Bankası Açıklaması

Ekonomiye dair gelişmelere ilişkin son açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi. 

Bakan Albayrak ekonomi gündemine ilişkin yapmış olduğu açıklamalarında Merkez Bankası’nın almış olduğu faiz artırımı kararına ve enflasyon konularına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

MERKEZ BANKASI AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomiye ilişkin yapmış olduğu açıklamalarında öncelikle Merkez Bankası’nın almış olduğu faiz artırımı kararını değerlendirdi. Merkez Bankası tarafından alınan kararı Merkez Bankası enflasyonla mücadele konusunda para politikası alanında gerekli gördüğü adımı attı, ifadeleri ile değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklaması şu şekilde,

“Şimdi sıra mali taraftaki en önemli husus enflasyonla mücadele, sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme, cari açığın düşürülmesi konularında 3 yıllık iş planımız olan Orta Vadeli Program’ın açıklanmasında. OVP’yi 20 Eylül’de açıklayacağız”

ENFLASYON EKİM’DEN İTİBAREN DÜŞECEK

Bakan Berat Albayrak yapmış olduğu açıklamasında ayrıca Merkez Bankası’nın kararıyla bağımsızlık tartışmalarına son verdiğini duyurdu. Bu konunun kapandığını ve bundan sonra bu konudaki tartışmaların hiçbir gerçekliği ve karşılığı olmayacağını dile getiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyona dair ön görülerini paylaştı.. Bu konuda Ekim ayını işaret eden Bakan Berat Albayrak ekimden itibaren enflasyonda da dengelenme ve aşağı yönlü eğilimin oluşacağını söyledi. 

”Para politikaları ile mali politikalar uyumlu ve koordinasyonlu şekilde uygulanıyor. Ekimden itibaren enflasyonda da dengelenme ve aşağı yönlü trendi gözlemleyeceğiz. Türkiye’nin ana gündem maddesi ekonomi, ekonomi yönetiminin ana gündem maddesi de enflasyon ve faiz ile mücadeledir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA