Ekonomi

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Asgari Ücret Vaatleri Hakkında Açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal Afyonkarahisar’da, Ticaret ve Sanayi Odasında iş adamlarıyla yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bir gazeteci tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretle ilgili vaadi soruldu. Bunun üzerine bu konu hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal çeşitli açıklamalarda bulundu.

BAKAN AĞBAL’DAN ASGARİ ÜCRET ÇIKIŞI

Konu ile ilgili olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında asgari ücretin 1603 TL olduğunu bunun işveren maliyetinin 2 bin 384 TL olduğunu vurguladı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi asgari ücreti 2 bin 200 liraya çıkarırsak bu durumda işverene maliyeti brüt 3 bin 41 TL’ye çıktığını ifade etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal 656 TL işverenin yükünün arttığını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘düzenlemeyi yapacağım işverene de buradan hiçbir maliyet gelmeyecek. Çünkü ben vergileri almayacağım’ dediğini ifade etti.

Bu konu hakkında Bakan Ağbal 2 bin 200 TL üzerinden asgari geçim indirimi uygulaması yapıldıktan sonra bekar bir asgari ücretlinin ödediği gelir vergisinin 155 TL, damga vergisinin 19,6 TL olduğunu ifade ederek toplandığında 174 TL olduğunu ifade etti ve şunu dedi:

“İşverene brüt maliyeti 656 lira artmıştı. Vergilerden vazgeçilse 174 liradan vazgeçiliyor. Sayın Kılıçdaroğlu, hala arada 481 lira işverene gelecek bir yük var. Dolayısıyla burada herhalde 481 lira gelecek ilave yükü nereden karşılayacağını da açıklamak durumunda.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ee sonuc ne bakanim okadar ev gecindiren insan var su zamnda kira nekadar bilginiz varmi cocuklu aileler o parayla nasi gecincek dye hic solemyosunuz emekliye binlira verebiliyosaniz isciyede verebilirsinz suriyelilere maas yardim yapiliyor kendi halkimiz aclik sinirinda bunu nasil gormezden gelebiliyosunuz empati kurun bizim yerimize kendinizi koyun o maasla kira ev elktrk su cocuk masrafi karsilayin bir ay fazla deyil buyrun