Ekonomi

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Bankacılık Sistemi ve Dolar Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal Dolar kurundaki oynaklığı düşürmeye ilişkin çeşitli açıklamalar yaptı. Bakan Ağbal açıklamalarında oynaklığı düşürmek için her türlü adımı atmakta kararlı olduklarını ifade etti.

BANKACILIK SİSTEMİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Reuters’a konuştu. Maliye Bakanı Naci Ağbal buradaki konuşmasında Dolardaki oynaklıktan bahsetti. Konu ile ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarına “Eğer bankacılık sistemi ABD’de devam eden dava sürecinden etkilenirse hükümet gereken tüm önlemleri alacaktır” diyerek başladı.

“GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIRIZ”

Gerekli tedbirlerin alınacağını ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal “Bankacılık sistemimiz bakımından sonuç doğuracak gelişmeler karşısında üzerimize düşecek görevi (yapar) gerekli tedbirleri alırız” dedi. Bunun yanı sıra Maliye Bakanı Naci Ağbal üçüncü çeyrekte yüzde 10 üzeri, dördüncü çeyrekte daha ılımlı büyüme göreceklerini bildirdi ve yakalanan momentumu devam ettireceklerini ifade etti.

ENFLASYON

Ayrıca Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında enflasyona da yer verdi. Buna göre Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında kamu ekonomik politikaları üzerinden enflasyonu artıracak her türlü tavır ve davranıştan kaçınılarak fiyat artışları, vergi ayarları para politikasının ortaya koyduğu hedeflerle uyumlu olacağını vurguladı. 

Ayrıntılar geldikçe ziyaretçilerimizle paylaşacağız…

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA