Ekonomi

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Serbest Mali Müşavirlere Müjde

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulunda Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kolaylaştırılmış tecil uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Ağbal yapmış konuşmasında ayrıca kanun düzenlemesi içerisinde yer alan konulara dair açıklamalarda bulundu. 

MALİYE BAKANI AĞBAL’DAN ESNAFA YNELİK AÇIKLAMA

Maliye Bakanı Ağbal yapmış olduğu açıklamalarında TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kanun düzenlemesinde yer alan maddeleri değerlendirdi. 

KDV konusunda esnaflara kolaylık getirildiğini ifade eden Bakan Ağbal esnaflara yönelik hayata geçirilecek olan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. 

“Özellikle hizmet işletmeleri başta olmak üzere küçük esnaf için KDV’de hasılat esaslı yeni sisteme geçiyoruz. İşletmeler, her ay tek tek alış faturalarıyla uğraşmayacak. Esnafa, ‘Ödeyeceğiniz KDV’yi hesap ederken indirim olarak yüklendiğiniz KDV’nin ne olduğuna bakmadan bize hasılat üzerinden belli KDV oranında ödeme yapın. Sadece hesaplanan KDV üzerinden yüzde 3, 5, 6 neyse bir rakam ödeyin. İndirimli KDV bakımından gerçekten aldığınız miktar neyse sadece onu kaydedin.’ diyeceğiz. ‘İlave KDV öder miyim?’ diye düşünmeyin. İlgili sektörlerle ve esnaf odalarıyla istişarede bulunacağız. Lokantalar, taksiler, berberler bu kapsamda olabilecek.”

SERBEST MALİ MÜŞAVİRLERE MÜJDE

Maliye Bakanı Naci Ağbal yapmış olduğu konuşmasında ayrıca serbest mali müşavirlere getirilen yeni imkanlardan bahsetti. Bakan Ağbal bu konuda yaptığı açıklamalarında Yeminli mali müşavirlerin yanı sıra 60 bin serbest muhasebeci mali müşavire de KDV iadesi tespit raporu düzenleme imkanı sağladıklarını belirtti. 

Serbest mali müşavirlerinde KDV iadesi konusunda mükelleflere yardımcı olabileceğini aktaran Bakan Ağbal konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu. 

“Müşavirlere eğitim sonucunda sertifika verilecek. Bu belgeyle KDV raporu düzenlenecek. 60 binin üzerindeki meslek mensubumuza yeni bir iş imkanı çıkmış oldu.”

Kamupersoneli.net – ANKARA