Ekonomi

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Vergi İndirimi ve İstihdam Kampanyası Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal BloombergHT-Habertürk ortak yayınına katıldı. Bakan Ağbal burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Maliye Bakanı Naci Ağbal, istihdam kampanyası ve vergi indirimi hakkında çeşitli açıklamalar yaptı. Bakan Ağbal’ın açıklamaları şöyle;

İSTİHDAM KAMPANYASI 

Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı istihdam kampanyasına da değindi. Bakan Ağbal konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“2016 Aralık ayına göre 2017 yılında işletmelerimizin ilave olarak istihdam edecekleri her kişi için, her çalışan için diyoruz ki vergisi de primi de damga vergisi de gelir vergisi de işsizlik sigortası fonu da hepsi devlet tarafından ödenecek. Biz sadece işçinin çıplak ücretini işveren olarak ödeyin bütün diğer kurumsal maliyetleri devlet olarak biz karşılayacağız diyoruz. Bu konu istihdam piyasasında büyük bir şekilde canlanma yaratacak.”

VERGİDE ARTIŞ YAPMAYACAĞIZ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ak Parti 15 yıldır iktidarda. Ne zaman oldu da Ak Parti popülizm yaptı? dedi. Bakan Ağbal, alınan tedbirlerin tamamen ekonomiye ilişkin olduğunu popülizmle alakalı olmadığını ifade etti. 

Bu bağlamda ekonominin canlanması gerektiğini ifade eden Maliye Bakanı Ağbal, millete aş, iş ve istihdam üretmenin devletin sorumluluğunda olduğunu aktardı.

Maliye Bakanı Ağbal, vergi artışı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de “Her yerde de söylüyorum. 2017 yılında hiçbir vergide bir kuruş dahi artış yapmayacağız. Orta vadeli programımızı açıkladık ve bütçemizi yaptık dedi.

Kamupersoneli.net | ANKARA