Ekonomi

Maliye Bakanı Sinyali Verdi ! KDV Düzenlemesi Geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, memur ve memur emeklilerinin maaş zamları, KDV düzenlemesi, kamu tasarrufları ve yeniden yapılandırma konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında KDV oranları ile ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Maliye Bakanı Naci Ağbal konu ile ilgili olarak açıklamalarına “Katma Değer Vergisi Kanunu’nda radikal değişiklikler yapacağız.” diyerek şöyle devam etti;

“DAHA FAZLA YATIRIM OLSUN İSTİYORUZ”

“Yatırım üzerindeki KDV yükünü işletmede bırakmayacağız. Daha fazla yatırım olsun istiyoruz. Yatırım tamamlanıyor, yatırım dönemindeki KDV işletmede alacak olarak gözüküyor. Biz bunu kaldırmak istiyoruz.”

“İşletmedeki KDV yükünü değiştirecek düzenlemeler yapmak istiyoruz. Birinci önceliğimiz kendi yatırımcımız. Ben inanıyorum ki bu sistemleri getirdiğimizde işletmeler finansman yükünden kurtulacak. Kayıtdışı da kalkacak.”

“Bir başka konu, işletmeleri çok doğru olmayan fatura arayışına sürüyor. Fatura komisyonunu ortadan kaldırmak istiyoruz. ‘Bize bir şey getirme KDV’de ne kadar tahsil etmişsen bize yarısını getir. Sen de rahat et, devlet de rahat etsin.’ diyeceğiz. Önemli bir reformu bu dönemde yapacağız. KDV oranlarında hassas bir çalışmamız var. Oran çalışmasında sadeleştirme ve yerli işletmelerin lehine düzenleme yapacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA