Ekonomi

Maliye Bakanlığı 2017 Vergi Yüzsüzleri Listesini Açıkladı

Maliye Bakanlığı internet sitesinde vergi yüzsüzleri listesini açıkladı. Açıklanan listeye göre en az 1 milyon liralık vergi borcu olanlar açıklandı. Listenin başında ise 1,1 milyar liralık vergi borcu ile Mustafa Akyol yer aldı.

Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri geçtimiz günlerde Maliye Bakanlığı internet sitesinde açıklanmıştı. Şimdi ise Bakanlık vergi yüzsüzleri listesini açıkladı.

Hürriyet’in haberine göre; Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan liste 30 Haziran 2016 tarihine kadar ödenmemiş olan vergi borçları olarak belirtildi.

Listede Yer Alan İlk 10

Bakanlık tarafından açıklanan listede 30 bin 319 mükellef bulunuyor. Listenin başında Mustafa Akyol yer alıyor ve 2’inci sırada ise eski İmar Bankası Genel Müdürü Hilmi Başaran yer alıyor. Geçen yıllarda Başaran listenin ilk sırasında yer alıyordu. Başaran’ın borcu 983.2 milyon lira olarak belirtildi.

Listenin 3’üncü sırasında ise, Affan Havacılık Akaryakıt Turizm Sanayi bulunuyor. Diyarbakır Gökalp Vergi Dairesi’ne bağlı gözüken Affan Havacılık’ın 927.8 milyon lira borcu olduğu görülüyor.

4. sırada Kahramankazan Vergi Dairesi’ne bağlı Öztürk N-F Gres Madeni Yağ ve Kimya Sanayi geliyor. Şirketin 898.4 milyon liralık borcu gözüküyor.

5. sırada Göztepe Vergi Dairesi’ne bağlı Sun Havacılık Akaryakıt geliyor. 2012’de uçak yakıtı yolsuzluğuna yönelik operasyonla adı anılan Sun Havacılık’ın borcu da 850.1 milyon lira olarak açıklandı.

6. sırada İmarbank Offshore Şirketi, 7. sırada Uluslararası Akaryakıt Dağıtım şirketi ve 8. sırada da SİDEMİR Sivas Demirçelik İşletmeleri var. 9. sırada Özkar Elektronik, 10. sırada da Türkoil geliyor.

Listeye En Çok Girenler

Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı vergi borçlularına ilişkin listenin yıllardır değişmeyen kuruluş olarak İmar Bankası, şubeleri ve yöneticileri geliyor. İlk olarak 2010’lu yıllarda listeye giren ve ilk 10’daki yerini koruyan Hilmi Başaran ve İmarbank Off Shore bunlardan bazıları olarak listede yer alıyor.

Ayrıca listeye giren Cem Uzan, Bahattin Uzan, Yeşim Öztürk de halen listede bulunuyor. Bu yıl açıklanan listede ilk 10’da yer alan Özkar Elektronik 2010 yılından beri listede gözüküyor. Aliağa’daki Sider Dış Ticaret, Kuzey Alkollü İçecekler, Sportigbet Com.Alderney, SİDEMİR da son yıllarda listede yer alan kuruluşlar arasında yer alıyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA