Ekonomi

Maliye Bakanlığı Memurların Ek Ödeme ve Tazminat Zamlarında Düzenleme Yaptı

Maliye Bakanlığı, memurların alacakları ek ödemeler ve kıdem tazminatı miktarlarında yapılan değişiklikleri açıkladı. Bu kapsamda yapılan düzenlemeler ile bu yıl tüm ödemelerde artış yaşanacak.

2018 yılında kamuda çalışan yaklaşık 3 milyon memurun ilk 6 ayda alacağı ek ödemeler açıklanan enflasyon farkı ile netleşti. Bunun ardından da Maliye Bakanlığı, memurların alacakları ek ödemelerdeki yeni katsayıları ve kıdem tazminatında uygulanacak tavan miktarlarında yapılan değişiklikleri açıkladı.

Taban Aylık Katsayısı

Söz konusu düzenleme ile ilgili Maliye Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu genelge Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren genelgeye göre, aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı olarak düzenlendi.

Ek Ödeme Miktarları ve Artışlar

Sabah Gazetesi’nden Faruk Erdem’in haberine göre, Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan katsayılar ile çalışanların alacağı ek ödeme miktarları ve artışları şu şekilde belirtildi:

– Yapılan düzenleme ile sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin taban ve tavan ücretlerine yüzde 5,69 oranında bir artış gerçekleştirildi. Bununla birlikte sözleşmeli personelin ücret tavanı 5.941,60 TL’ye ulaştı.

– Bu kapsamda, özelleştirme programında bulunan kuruluşlarda istihdam edilen sözleşmeli personelin 31 Aralık 2017 tarihi itibari ile geçerli olan sözleşme ücretleri yüzde 5,69 oranında yükseltilirken, vekalet ücreti ödemelerinde 10.000 gösterge rakamı yerine 20.000 gösterge rakamı esas alınacak.

– Kamu İktisadi Teşebbüslerinde görev yapan başmüdür, kombina, fabrika, müessese ve işletme müdürlerinin dereceleri itibarıyla yararlandıkları tazminat oranlarına 20 puan eklendi.

– Şef kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 10 puan ilave edildi.

– Mübaşir kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlandıkları tazminat oranlarına 7 puan eklendi.

– İtfaiye teşkilatı personelinin yararlanmakta olduğu zam puanları yüzde 50 oranında yükseltildi.

– Veznedar kadrolarında bulunanların yararlandıkları mali sorumluluk zammı puanı yüzde 50 oranında yükseltildi.

Zam Puanları Yüzde 50 Arttı

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgeye göre, zabıta amiri, zabıta amir yardımcısı, zabıta başkomiseri, zabıta komiseri, zabıta komiser yardımcısı ve zabıta memuru kadrolarında bulunanların yararlanmakta oldukları zam puanları yüzde 50 oranında yükseltildi. 

Bununla birlikte 2018 yılında asgari geçim indiriminin hesaplanmasında esas alınacak brüt asgari ücret tutarı 2.029,50 TL olarak belirlendi.

İşçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile 5.001.76 TL’ye yükseltildi.

Genel idare hizmetleri sınıfında birinci derecenin birinci kademesindeki şube müdürüne ödenen her türlü zam ve tazminatlar dahil net aylık tutarı 01.01.2018 itibarıyla 4.693.26 TL olarak belirlendi.

Kamupersoneli.net – ANKARA